Održan V. Svijet varalica kup u Slunju

Vijesti

V. Svijet varalica kup održan je na rijekama Slunjčica i Korana u Slunju. Odlična organizirano prvo veliko  natjecanje  i druženje  nakon korona krize okupilo je 26 natjecatelja iz svih dijelova Hrvatske. Organizator natjecanja bio je  Svijet varalica web shop a izvrsni domaćin natjecanja na rijekama Slunjčica i Korana bila je ŠRD Slunjčica iz Slunja. Prvi dan natjecanja, u subotu popodne održan je na  Korani, lovio se većinom klen i to sitni primjerci od 15 do 20 cm po dosta niskom vodostaju i bistroj vodi.

Tu se najbolje snašao Mirko Hanžeković iz Koprivnice koji je bio prvi nakon dva kola natjecanja s ukupno deset riba i ostvario 2,5   bodova, drugo mjesto pripalo je Nikoli Rasolu iz Varaždina koji je ulovio  6 riba  i ostvario 7,5 bodova  a treće Pešut Ivanu iz Duge Rese koji je ulovio pet riba o ostvario 9 negativnih bodova.

Drugi dan u nedjelju lovila su se dva kola natjecanja na rijeci Slunjčici. Lovila se većinom potočna pastrva i gdje koji lipljen. U trećem kolu najbolji je bio Ivan Livić iz Šibenika s 19 ulovljenih riba,  drugi je bio Pešut Ivanu iz Duge Rese s 18 riba  a treći Matijašić Mario iz Ogulina s 15 riba.  U 4. kolu s 14 riba najbolji je bio Mirko Hanžeković, drugi je bio Mario Matijašić s 12 riba i treći Ivan Livić s 11 riba.

Nakon 4 održana kruga natjecanja po 90 minuta pobjednik kupa postao je Mirko Hanžeković sa  ostvarenih 17, 5 negativnih bodova, drugo mjesto pripalo je  Matijašić Mariju sa 20,5 negativnih bodova  a treće je osvojio Ivanu Pešut s 21 negativnim bodom.

Foto: TZ Slunj, M2Spin, FB