Jezero Šoderica priprema se za Kup Hrvatske

Vijesti

Na jezeru Šoderica od 12. do 14. srpnja ove godine održava se završnica Kupa Hrvatske ui lovu ribe udicom na plovak u kategorijama seniora i seniorki te juniora i juniorki. Osim jezera Šoderice natjecanja će se održati na jezeru Jegeniš dok je rezervna staza predviđena na jezeru Prosenica. Na natjecanju se očekuje preko oko 400 natjecatelja iz svih dijelova Republike Hrvatske.

S obzirom na to da je jezero Jegeniš pripremljeno za natjecanje najviše posla očekuje se na jezeru Šoderica gdje treba puno toga napraviti. Županijski savez u suradnji s općinama Drnje i Legrad te Nexe grupom i Bistrom đurđevac planira do kraja travnja urediti stazu na Šoderici. Pravi test uređene staze predviđen je 6.svibnja na Kupu županije.

Predviđenim radovima očistit će se voda, obala, navesti šljunak te ukloniti drveće koje smeta a osim toga s obale se moraju ukloniti čamci te kamp kućice. troškove radova u istim omjerima snose Općine Drnje i Legrad.
Predsjednik Županijskog ribolovnog saveza Ivan Petak sa suradnicima i načelnicima Općina Drnje i Legrad Ivanom Sabolićem i Petrom Dombaj te izvođačima radova obišao je predviđenu stazu te iste upoznao sa svim aktivnostima i predviđenim radovima na uređenju staze Šoderica.

Foto: podravski.hr