Održano 5. i 6. kolo Spin lige na rijeci Dobri

Vijesti

Na rijeci Dobri u Hreljinu kod Ogulina 19. i 20. svibnja 2018. godine održano je 5. I 6. kolo prvenstva Hrvatske spin lige (ribolov pastrva s obale umjetnim mamcima) .Ribolov je bio iznimno težak zbog niskog vodostaja rijeke Dobre, ukupno je nakon dva dana natjecanja u trajanju po 4 puta po 45 minuta ulovljeno 380 riba a vremenski uvjeti su bili gotovo idealni. Trebalo je dosta sreće kod izvlaćenja startnih brojeva jer pastrva nije bilo po svim natjecateljskim pozicijama.
U 5. kolu lige najbolje se snašao natjecatelj iz ŠRD Mrežnica Duga Rese, Ivan Pešut koji je kroz 4 runde skupio samo 7 negativnih bodova i ulovom od 21 pastrve. Drugo mjesto osvojio je Kuk Željko iz UŠRIDRRH sa 22 negativna boda i 10 riba a treći je bio Špoljar Nikola iz ŠRD piškor Zagreb sa 23 boda i isto 10 ulovljenih riba.

U 6. kolu lige najbolji je bio Mario Matijašić iz ŠRD Ogulin sa 15,5 bodova koji se odlično snašao na domaćem terenu i ulovio 24 pastrve. Drugo mjesto sa 20.5 bodova osvojio je Pokrovac Jurica iz ŠRD Krka Knin i sa 22 ulovljene ribe dok je treći sa 22,5 bodova bio Samardžić Dujo iz ŠRD Cetina Sinj i sa 15 ulovljenih pastrva.
Nakon šest održanih kola vodeći je Špoljar Nikola iz ŠRD Piškor Zagreb s 27 bodova, drugo mjesto drži Šiljeg Borisu iz ŠRD Krka Knin sa 30 bodova, dok je treći Pešut Ivan iz ŠRD Mrežnica Duga Resa s 36.5 bodova.
Od naših natjectelja član ŠRK Šoderica Koprivnica Mirko Hanžeković trenutno se nalazi na 11. mjestu s 56 bodova dok je Hrvoje Kuzmić na 13. mjestu lige s ukupno 61 bodom. Još jedan natjecatelj iz naše županjie Hunjadi Mihael iz Rasinje natjeće se za ŠRD Štuka Donja Dubrava se sa 50 bodova nalazi na 8. mjestu lige.
Ovaj vikend slijede obaveze reprezentacije u kojoj su i koprivnički natjecatelji Kuzmić i Hanžeković. Ovogodišnje Svjetsko prvenstvo održava se na rijeci Željeznici u Sarajevu u Bosni i Hercegovini.
Posljednja dva kola lige nastavljaju se polovicom 6. mjeseca ponovnona rijeci Dobri kod Ogulina.

 

Rezultati!