Završena Hrvatska Spin liga – Boris Šiljeg iz ŠRD Krke Knin obranio naslov

Vijesti

Proteklog vikenda održana su posljednja 2. kola Hrvatske Spin lige (ribolov grabežljivaca s obale umjetnim mamcima). 7. i 8. kolo održano je na području Knina a domaćin natjecanja bio je ŠRD Krka Knin. 7. kolo natjecanje održano je na rijeci Butižnici u Strmici. Iako su članovi ŠRD Krka Knin uložili puno napora da u divljini rijeke Butižnice pripreme novu natjecateljsku stazu ista se nije svima pokazala kao najbolji izbor te je menadžment lige odlučio da se 8. kolo lovi na rijeci Krki u Kninu.
Iako je riba bilo po cijeloj stazi uz dodatno poribljavanje od 50 kg potočne pastrve , bez puno top mjesta, natjecanje je prošlo dosta neočekivano s obzirom na uvjete na koje natjecatelji nisu navikli odnosno koji malo odstupaju od uvjeta ove discipline a najviše zbog niskog vodostaja rijeke Butižnice. U takvim uvjetima najbolje se snašao Mirko Hanžeković iz ŠRK Šoderica Koprivnica koji je odnio pobjedu u 7. kolu lige s 18. ulovljenih riba drugo mjesto zauzeo je Boris Šiljeg iz ŠRD Krka Knin sa 17 ulovljenih riba dok je treći bio Nikola Špoljar iz ŠRD TPK Zagreb s 14 ulovljenih riba. Ukupno je ulovljeno 150 riba.
8. kolo natjecanja prema odluci menadžmenta lige održano je na rijeci Krki u Kninu. Uz dosta razloga za, ali i protiv, gornji tok rijeke Krke, uz dodatno poribljavanje sa 70 kg pastrve izgledao je kao bolja varijanta. Uz dosadašnje iskustvo menadžmenta rijeka Krka također nije jedna od boljih destinacija za spin ligu ali uz ovakav rasplet činila se kao najbolja trenutno moguća na području Knina.

Poprilično usporena ali prelijepa Krka, poznatog, a sada presušenog slapa Krčić, bez puno prirodnih barijera poput kamenja, korijenja i slično, također nije oduševila uvjetima i rasporedom riba. Riba se dosta grupirala u dubljim predjelima dok se u plićima uopće nije zadržavala. U takvim uvjetima I uz jaku buru najveći ulov od 24 ribe i pobjedu odnio je Martin Miladić iz ŠRD Piškor Zagreb, drugi je bio Boris Šiljeg iz ŠRD Krke Knin s 21 ulovljenom ribom dok je treći bio Nikola Despotušić iz ŠRD Žrnovnice Split s 20 ulovljenih riba. U 8. kolu ukupno je ulovljeno je 225 prekrasnih pastrva.

Nakon održanih 8. kola lige uz neočekivan rasplet lige u posljednja dva kola, ukupni rezultati i nisu neočekivani, pošto je prva četvorka na tablici imala puno prednosti nad ostalima. Prvak Hrvatske i osvajač lige je Boris Šiljeg koji je iskoristio prednosti domaćeg terena i obranio naslov. Drugo mjesto osvojio je Mijo Boras iz ŠRD Pešćenice Zagreb, treći je Mario Matijašić iz ŠRD Ogulin a četvrti Željko Kuk iz UŠRIDRRH. Odličan ove godine pokazao se Ivan Pešut iz ŠRD Mrežnice Duga Resa koji je završio na 5. mjestu i pokazao veliki napredak.

Od naših lokalnih natjecatelja ukupno nakon 8. kola najbolji rezultat ostvario je Hrvoje Kuzmić iz ŠRD Šoderica osvajanjem 7. mjesta, Mirko Hanžeković isto iz ŠRD Šoderica zauzeo je 10. mjesto. Mihael Hunjadi iz Rasinje, član ŠRD Donja Dubrava osvojio je 11. mjesto dok se Daniel Kraljić iz M. Bukovca član ŠRD Klen iz Sv. Marije nije niti pojavio na zadnja dva kola te je ukupno 14. u ovoj sezoni lige.

Reprezentacija Hrvatske je prema menadžmentu lige i treneru lige još uvijek nepoznanica ali je očekivati promjene koje su potrebne i treba ih osmisliti do sljedećeg Svjetskog prvenstva koje će se održati u Bosni I Hercegovini na do sada još nepoznatoj rijeci.