Održano Svjetsko prvenstvo za veterane i osobe sa invaliditetom

Vijesti

Od 05.06. do 10.06. 2017 U Srbiji na kanalu u Kanjiži održano je 19. Svjetsko prvenstvo osoba sa invaliditetom i 10. Svjetsko prvenstvo veterana. Hrvatska reprezentacija u kategoriji osoba sa invaliditetom u konkurenciji deset zemalja ostvarila je odlićan rezultat osvajanjem drugog mjesta I srebrne medalje. Prvo mjesto pripalo je ekipi Italije a treće Belgiiji.

Pojedinačno najbolji u kategoriji osoba sa  invaliditetom bio je Ivica Bonino Hasan iz ŠRD Interlanda Varaždina na 5. mjestu , drugi najbolji natjecatelj iz Hrvatske reprezentacije bio je Geček Nikola iz ŠRD Ivanca na 9. mjestu. Željko Kljaić iz ŠRD Ilove Garešnica osvojio je 20. mjesto dok je Mensur Rošić iz ŠRD Šaran Zaprešić bio 21.

U kategoriji veterana u konkurenciji 16. reprezentacija Hrvatska je  osvojila je 9. mjesto, prvo mjesto osvojila je Francuska reprezentacija ispred Mađrske na drugom mjestu i  Nizozemske na trećem. Pojedinačno najbolji bio je Hunjak Tihomir iz ŠRD Interland Varaždin na 21. mjestu dok su ostali natjecatelji ostali plasirani ispod  tridesetog mjesta nakon dva dana natjecanja.

Foto: Dražen Filipović

  Mihaly Buzas