Na jezeru Jegeniš održan Kup 3. zone, uspješan nastup naših klubova

Vijesti

Na jezeru Jegeniš u subotu i nedelju je održan Kup III. zone u lovu ribe udicom na plovak u kategorijama juniori, juniorke i seniorke i seniora na kojem su pravo nastupa ostvarili najbolji klubovi sa područja Koprivničko-križevačke, Međimurske i Varaždinske županije na kup natjecanjim anjihovih saveza održanim početkom svibnja.

U kategoriji juniora ekipno prvo mjesto osvojila ekipa TSH Čakovec, a u pojedinačnoj konkurenciji prvi je bio Luka Pozdrec iz ekipe Klen Sveta Marija sa 2.295 bodova.

U kategoriji juniora nastupilo 15 natjecatelja iz pet ekipa. Natjecatelji ekipe Štuka Torčecpredstavlajli su ŠRD Koprivničko-križevačke županije a u konačnom su poretku zauzeli četvrto mjesto. Hrvoje Picer je u pojedinačnoj konkurenciji zauzeo četvrto mjesto s 2.026 bodova.

U kategoriji juniorki nastupile su četiri ekipe, odnosno 11 natjecateljica. Članice ŠRK-a Podravka koje su predstavljale SRS Koprivničko-križevačke županije osvojile su ekipno drugo mjesto, iza ekipe Drava iz Donjeg Mihaljevca. U pojedinačnoj konkurenciji prvo je mjesto osvojila Iva Betlehem, članica ŠRK-a Podravka Koprivnica. Betlehem je osvojila prvo mjesto sa sakupljenim 2.491 bodom, a ujedno je imala i najbolji rezultat staze, u sve tri kategorije. Za ekipu Podravke osim Betlehem, nastupile su još i Lorena Blažek koja je zauzela šesto mjesto sa 797 bodova i Dina Vida Horvat koja se smjestila na sedmu poziciju sa 748 bodova.

U kategoriji seniorki nastupilo je 17 natjecateljica iz šest ekipa, Prvo mjesto u ekipnoj konkurenciji osvojila je ekipa Ivanec iz Ivanca, a u pojedinačnoj konkurenciji najbolja seniorka bila je Ivanka Škoda iz Ivanca.

SRS Koprivničko-križevačke županije županiju predstavljale su natjecateljice ekipe Koprivnica koje su osvojile ekipno treće mjesto, dok su predstavnice ekipe Picok iz Đurđevca zauzele četvrto mjesto. Najbolja pojedinka u ekipi Koprivnice bila je Sanja Oreški koja je u pojedinačnoj konkurenciji osvojila sedmo mjesto s 1.474 boda. U ekipi Picok Đurđevac najbolja je bila Lidija Prpoš na šestom mjestu.

U kategoriji seniora natjecanje je održano u nedelju na jezeru Jegeniš. U konkurenciji 17 ekipa prvo mjesto osvojila je ekipa ŠRK Štuka Torčec sa 8128 bodova, drugo mjesto osvojila je ekipa Mura iz M. Središća sa 6038 bodova a treće TSH iz Čakovca sa 5086 bodova.

Pojedinačno najbolji je bio kruno Milić iz ŠRK Štuka Torčec sa 3838 bodova. Drugo mjesto osvojio je Dragutin Čeh iz Interlanda Varaždin sa 3153 boda  atrečće Igor Mihalec iz ŠRD Klen Sv. Marija sa 1830 bodova.

Pehare i medalje najboljim ekipama i pojedincima dodojelili su tajnik SRS Koprivničko-križevačke županije Marin Jakupić i predsjednik Ivan Petak.

Predstavnici klubova SRS Koprivničko-križevačke županije u svim kategorijama stekli su pravo nastupa na završnici Kupa Hrvatske.

Foto: Ivan Herman