Uspješan nastup naših ekipa na Bass kupu u Mađarskoj

Vijesti
Po prvi puta održan je Bass festival na jezerima Delegyhaza nedaleko Budimpešte. Dosad je održano nekoliko kupova na okolnim jezerima a ovaj puta na jezerima 2. i 3. što se pokazalo jako dobro jer jezera zaista imaju ogromnu populaciju svih vrsta riba a posebno bassa što je organizator klub DHSE prepoznao i organizirao odlično natjecanje.
U konkurenciji 26. ekipa nastupile su tri iz Hrvatske koje su ostvarile iznimno dobar rezultat. 2. mjesto osvojila je ekipa u sastavu Kiralj / Lončarić s ukupno ostvarenih 693 boda i 10 ulovljenih riba. Član ekipe Tomislav Lončarić ulovio je I največu ribu na natjecanju, bassa od 48 cm.
Izvrsno 4. mjesto sa 7 ulovljenih riba  457 bodova ostvarili su natjecatelji Fajt / Mikolaj dok su natjecatelji Hanžeković / Kuzmić ostvarili s 13 riba 450 bodova dok je član ekipe Mirko Hanžeković ulovio ukupno najviše basseva na natjecanju, ukupno 8. komada.
Prvo mjesto s 13 riba i 735 bodova odnijela je domaća ekipa Roland / Boldiszar.
Ukupno je ulovljeno 90 riba, 81 bass, 3 štuke, 1 smuđ, 4 grgeča i jedan som. I tu su se naši natjecatelji iskazali jer je jedinog smuđa ulovio Rober Kiralj a Mirko Hanžeković jedini 4 grgeča.
Posebno treba napomenuti da je Bass na jezerima zaštićen kao i na većini jezera u Mađarskoj jer su Mađari prepoznali potencijal ove vjerovatno najsportskije ribolovne vrste dok u Hrvatskoj raznim propisima nastoje istu iskorijeniti iako je to nemoguće dok je sa druge strane Drave riba zaštićena.
Osim ribolovnog natjecanja na jezerima 2. i 3. bilo je cjelodnevnih događanja a na kraju je održan i rock koncert.