Uskoro izborna skupština HŠRS-a, bira se i predsjednik

Vijesti

Izborna skupština HŠRS-a održat će se  1.4.2023. s početkom u 10:00 sati u Zaprešiću, u Ribičkom domu ŠRD Šaran Zaprešić. Skupština bude zanimljiva jer se između ostalog bira  i novi predsjednik na mandat od četiri godine. Sukladno odredbama Statuta HŠRS-a  (koji se nalazi  na službenim stranicama HŠRS-a – od 5.6.2021. godine) Skupština bira predsjednika, dva dopredsjednika i ostale članove Upravnog odbora te predsjednika i dva člana nadzornog odbora na mandat od četiri godine.

Skupštinu HŠRS čine predstavnici Županija imenovani od nadležnog tijela svoga saveza, a po principu da svaka delegira po jednog predstavnika na svakih započetih 1.000 članova iz prethodne godine, koji su kupili godišnju državnu ribolovnu dozvolu. U županiji gdje nije formiran županijski ribolovni savez radi malog broja registriranih sportsko ribolovnih udruga, postojeće udruge svoga predstavnika (1) u Skupštini imenuju sporazumno.

Sadašnji, dugogodišnji predsjednik Vladimir Sever siguran je kandidat i ovoga puta. Također, sve su glasnije priče u ribičkim kuloarima da Slavonija  priprema svog jakog  kandidata za predsjednika. Navodno  je poznato ime te bude objavljeno kad kandidatura bude službena a to će se znati uskoro.

2015. godine u Osijeku održana je izborna skupština  te su za mjesto predsjednika  ribolovnog saveza bila dva kandidata – Vladimir Sever (tadašnji aktualni predsjednik HŠRS-a) i Draženko Jakopović (predsjednik ŠRSVŽ). Od moguća 44 glasa Vladimir Sever dobio je 37 glasova, a Draženko Jakopović 7 glasova. Slijedeće izbore 2019. godine Vladimir Sever nije imao protukandidata i izabran je jednoglasno.