Proglašeni najuspješniji sportaši, sportašice i ekipe županije u 2016. godini

Vijesti

U organizaciji Zajednice sportova Koprivničko – križevačke županije danas je u hotelu „Picok“ u Đurđevcu održano proglašenje najuspješnijih sportašica, sportaša i sportskih ekipa Koprivničko – križevačke županije u 2016. godini.

Predsjednik Zajednice sportova Koprivničko-križevačke županije Stanislav Lovković  pozdravivši okupljene sportašice, sportaše, trenere i sve prisutne istaknuo je kako su zaprimljene 82 nominacije, a komisija je odabrala najuspješnije sportaše u svakoj kategoriji prema ostvarenim rezultatima. Predsjednik Lovković uputio je zahvalu Županiji i gradovima Đurđevcu, Koprivnici i Križevcima koji direktno i indirektno financijski pomažu sport i sportaše.

U kategoriji najboljih sportaša s invaliditetom, titulu najuspješnije sportašice u 2016. godini ponijela je Nadica Mesar, dok je najuspješnijim sportašem s invaliditetom proglašen Luka Drokan. U kategoriji najuspješnije ženske sportske ekipe osoba s invaliditetom nagrađena je ženska ekipa Viseće kuglane ”ĐURĐEVAC” dok u istoj kategoriji najuspješnija muška sportska ekipa osoba s invaliditetom je Sportska udruga za pomoć osobama s intelektualnim poteškoćama ”VELIKO SRCE” Koprivnica.

Najuspješnijom sportašicom 2016. godine proglašena je Ida Šimunčić iz Atletskog  kluba „KRIŽEVCI“, a najuspješnijim sportašem proglašen je Luka Đurđ iz Ronilačkog kluba ,,ŠODERICA“ Koprivnica. Najuspješnijom perspektivnom sportašicom u 2016. godini proglašena je Valentina Belušić iz Hrvačkog kluba ”PODRAVKA” Koprivnica, dok najuspješnijim perspektivnim sportašem je proglašen Marko Kogl iz Kluba za obaranje ruku „TIGAR“ Križevci.

U kategoriji najuspješnije ženske sportske ekipe 2016. godine nagrađena je Seniorska ekipa Podravka-Vegeta rukometnog kluba „PODRAVKA“ dok najuspješnija muška sportska ekipa u 2016. godini je Seniorska ekipa Atletski klub ”KOPRIVNICA”. Kadetska ekipa Rukometnog kluba ,,Podravka“ proglašena je najuspješnijom ženskom perspektivnom sportskom ekipom, a u muškoj kategoriji nagrađena je Juniorska ekipa Streljačkog kluba „KRIŽEVCI 1252“.

Najuspješniji trener 2016. godine s područja Koprivničko-križevačke županije je Zvonko Jagušić iz Streljačkog kluba ”KRIŽEVCI 1252”, a zaslužni sportski djelatnik je Ignac Maletić iz Streljačkog kluba Radnik iz Đurđevca.

Dodijeljena su i priznanja za izuzetna postignuća u sportu koju su primili Ema Juričić iz Karate kluba ,,Đurđevac“, Borna Lončarić uz Boks klub ”DAVID” Koprivnica

i ŠŠD „Gimanzijalac“ Gimnazija Fran Galović Koprivnica.

 Na kraju svečanosti u ime svih nagrađenih obratio se najzaslužniji sportski djelatnik u 2016. godini, ujedno i dugogodišnji predsjednik Streljačkog kluba Radnik iz Đurđevca Ignac Maletić, a svojim nastupom program su obogatile članice i članovi KUD-a Petar Preradović iz Đurđevca.

Izvor:

www.kckzz.hr

www.klikaj.hr