Završilo Svjetsko prvenstvo u ribolovu pastrva prirodnim mamcima – prva Italija

Vijesti
Završilo je  29. Svjetsko prvenstvo u ribolovu pastrva s prirodnim mamcima za reprezentacije i 10. Svjetsko prvenstvo u ribolovu pastrve s prirodnim mamcima za klubove koje je održano na  rijeci Sutli od  25. – 26. ožujka 2023. Na prvenstvu  s najmanje sudionika nastupile su 4. reprezentacije dok je u kategoriji klubova nastupilo 6 ekipa. Tradicionalno prva mjesto osvojila Italija. Talijani su naslov svjetskih prvaka osvojili s 12 bodova. Njihovi predstavnici imali su prvog dana natjecanja na rijeci Sutli sektorski skor 1-1-1-4, a drugog dana 1-1-1-2. S ukupno ulovljnih 128 pastrva. Drugo mjesto osvojila je reprezentacija Francuske s 20 bodova, a treće Bugarske s 23 boda. Hrvatska reprezentacija osvojila je četvrto mjesto sa 25 bodova.

I u kategoriji klubova najbolji su bili talijani. prvo mjesto osvojila je ekipa Asd Pescatori Montello 2 dok je u pojedinačnom poretku naslov svjetskog prvaka ponio je Talijan Luca Benedetti s dvije sektorske pobjede i 70 ulovljenih riba. Najbolje plasirani hrvatski reprezentativac bio je Boris Grubić s osvojenim 20. mjestom s 12 bodova (2 – 10) i 18 ulovljenih riba. Ribolovni savez  Krapinsko-zagorske županije dobro je odradio u suradnji s HŠRS-om u organizaciju prvenstva i na promociji Hrv. Zagorja s izvršnim direktoricom SP Ljerkom Kahlinom na čelu, pa su dobili sve čestitke Claudia Mateollia, predsjednika Svjetske ribolovne federacije za slatkovodni ribolov (FIPSed). Svi sudionici prvenstva i glavni sudac Dražen Stipetić, sa svim sucima (sekorskim i startnim) odlično su odradili svoj dio posla, pa nije bilo primjedbi. Glavnom Hrvatskoj i Hrvatskom zagorju predsatvili su se u odličnom svjetlu, od otvaranja do završne ceremonije proglašenja najboljih na kojoj su bili brojni uzvanici iz svijeta ribolova, te predstavnici gradskih, općinskih i županijskih vlasti.

Slijedeće SP  je u Italiji, zemlji u kojoj se u ovoj disciplini, u nekoliko rangova natjecanja u nacionalnom prvenstvu natječe desetak tisuća ribolovaca tako da njihovi rezultati nisu slučajni.

Foto: Siniša Slavinić

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA