Klen iz Svete Marije pobjednik Prve lige HŠRS-a

Vijesti

U Vinkovcima na rijeci Bosut proteklog su vikenda održana zadnja dva kola Prvenstva prve ribolovne lige HŠRS u seniorskoj kategoriji. Do ova dva kola u vodstvu je bio Klen iz Svete Marije s prednošću od dva boda ispred Glavatice Pfeifer Sensas iz Preloga.  Ribolov u Vinkovcima uz malo lošije vremenske uvjete bio je ipak dobar. Prvog dana, u subotu 22.rujna, Glavatica je bila prva a Klen drugi pa je za zadnje 12.kolo ostala razlika samo jedan bod. No u nedjelju, izgleda da su natjecatelji Glavatice ipak malo popustili u tom pritisku i bili su peti dok je Klen ponovo bio drugi.

U subotu u ekipnom plasmanu prvo mjesto zauzela je Glavatica Pfeifer Sensas iz Preloga, drugi je bio Klen iz Svete Marije a treći Zagreb Topfišing. U nedjelju prva je bila Sava iz Županje, drugi ponovo Klen iz Svete Marije a treći ponovo Zagreb Topfišing iz Zagreba.

Nakon 12 održanih kola prvak je KLEN IZ SVETE MARIJE sa 41 bodom i sa više od 293 kilograma ulovljene ribe.

Klen će tako biti predstavnik Hrvatske na Svjetskom klupskom prvenstvu 2019.godine koje će se održati na kanalu HE Čakovec .

Druga je Glavatica Pfeifer Sensas iz Preloga sa 45 boda. Trča je Bjelka iz Sunje sa 50 bodova. Slijede Štuka Tamaracom iz Torčeca 60 bodova, Sava Županja 63, Zagreb Topfišing iz Zagreba 83 koliko ima i Som iz Kotoribe na 8.mjestu. Deveti je Rak iz Rakitja koji se spasio od ispadanja u zadnji čas. Ligu napuštaju tri ekipe, Linjak Matchfhising iz Palovca, i Klen iz Slatine i Ivanec iz Ivanca.

U pojedinačnoj konkurenciji prvi je Ante Klanac iz Save županja, drugi je Alan Perko, treći Sandi Matijašević obojica iz Glavatice Pfeifer Sensas iz Preloga. Na četvrtom mjestu je Igor Mihalac iz Klena Sveta Marija.