29. Svjetsko prvenstvo u ribolovu pastrve održat će se na rijeci Sutli

Vijesti

Od 23. do 26. ožujka na rijeci Sutli održat će se 29. Svjetsko prvenstvo u ribolovu pastrve prirodnim mamcima na brzim vodama. Svjetska ribolovna federacija FIPSed dodijelila je ove godine domaćinstvo hrvatskim ribolovcima, odnosno Hrvatskom športsko ribolovnom savezu, neposredni realizator prvenstva u ribolovu Krapinsko-zagorske županije. Posljednji trening u petak, 24. ožujka natjecanja najboljih ribolovaca svijeta održat će se u subotu i nedjelju 25. i 26. ožujka u četiri sektora na rijeci Sutli, koji su raspoređeni na području Zelenjaka, uz samu cestu prema Kumrovcu.

Očekuje se petnaestak ekipa i reprezentacija. Svečano otvaranje prvenstva predviđeno je za četvrtak u 17:00 sati, 23. ožujka u Kumrovcu. Na prvenstvu se očekuje petnaestak ekipa i nacionalnih reprezentacija, koje će odmjeriti snage u ovoj tehnici ribolova. Naslov svjetskih prvaka s lanjskog svjetskog prvenstva održanog u Francuskoj brane reprezentativci Italije.

Izvršna direktorica svjetskog prvenstva je Ljerke Kahlina dok je vrhovni sudac svjetskog prvenstva u Klanjcu državni sudac Dražen Stipetić, koji je ovaj tjedan okupio  suce koji će biti glavni suci po sektorima. Na Sutli se, uz tehničku ekipu  prvenstva, okupila i reprezentacija Hrvatske u ovoj disciplini, a uz nju će na prvenstvu nastupiti i reprezentacija Krapinsko-zagorske županije, sastavljena od hrvatskih ribolovaca koji se natječu u Hrvatskoj pastrvaškoj igi, s obzirom da je ovo svjetsko prvenstvo. i nacija i klubova.

 

Program prvenstva – Fipsed

Foto: Siniša Slavinić

Izvor: www.prakticni-ribolov.hr

www.ribolovni-savez.hr