Veterani i osobe s invaliditetom postigli odlične rezultate na SP u Francuskoj

Vijesti

Na Svjetskom prvenstvu u lovu ribe udicom na plovak u kategorijama masters, veterani i osobe s invaliditetom Hrvatsku su predstavljale dvije ekipe u dvije kategorije – veterani i osobe s invaliditetom. Prvenstvo se održalo u Francuskoj u Toulu, a samo natjecanje trajalo je dva dana – 26. i 27. svibnja 2023. godine. Nakon prvih treninga, prognoze su bile optimistične. Ipak, za potvrdu rezultata bilo je potrebno pričekati kraj natjecanja i konačne tablice. Naši reprezentativci imaju itekako razloga za veselje.

OSOBE S INVALIDITETOM SREBRNE, POPARIĆ BRONČANI

Osobe s invaliditetom opravdale su ulogu favorita. Osvojeno je izvrsno drugo mjesto i svjetsko srebro, lako, ne treba smetnuti s uma daje i zlato bilo blizu. Jako blizu. Samo jedan penal manje imali su Mađari koji su na kraju ipak uzeli najsjajnije odličje. Treći na postolju završili su reprezentativci Italije.

VETERANIMA BRONCA, MATIJEVIĆU SREBRO

I u kategoriji veterana odlični rezultati i nova dva odličja. U ekipnoj konkurenciji osvojena je brončana medalja. Uspješnije su bile samo ekipa pobjednika Mađarske i srebrni Poljaci.

U pojedinačnoj konkurenciji još jedno postolje. Branko Matijević je u tijesnoj završnici osvojio srebrno odličje i drugo mjesto na svijetu.

SASTAV REPREZENTACIJE OSOBA S INVALIDITETOM

 1. Dražen Filipović
 2. Kristijan Kosmačin
 3. Ivica Bonino Hasan
 4. Zlatko Poparić
 5. Mensur Rošić
 6. Nikola Geček
 7. Željko Kljajić

Uz reprezentaciju su također bili:

 1. Srećko Sieber
 2. Željko Broćilović
 3. Petar Pregiban
 4. Danko Bregović
 5. Željko Geček

SASTAV REPREZENTACIJE VETERANA

 1. Vladimir Hartek
 2. Mišo Minanov
 3. Branko Matijević
 4. Božidar Magdić
 5. Ivan Petek

U pratnji reprezentacije su bili:

 1. Ivica Petreković 2.
 2. Kristijan Vašarević
 3. Stjepan Kutica