Na rijeci Dobri 5. i 6. kolo spin lige

Vijesti

U subotu i nedjelju, 3. i 4. lipnja, održano je 5. i 6. kolo spin lige u ribolovu pastrva na rijeci Dobri. Sudjelovalo je 12 natjecatelja iz različitih ribolovnih klubova koji su po gotovo idealnim uvjetima odlovili ligu osim u 6. kolu kada je u zadnjoj rundi natjecanja padala kiša.

Najuspješniji natjecatelj u 5. kolu bio je Benjamin Heđa  iz TSH Čakovec, koji je ulovio ukupno 14 pastrva o ostavrio 16 neg. bodova. Drugo mjesto osvojio je Boras Mijo iz Pešćenice Zagreb s isto 14 riba i ostvarenih 16, 5 bodova. Treće mjesto pripalo je Hrvoju Kuzmić iz ŠRK Šoderica s 16 ulovljenih riba i 19,5 bodova.

U 6. kolu ribolov je bio puno teži i s manje ostvarenih ulova. Najuspješniji natjecatelj bio je Boras Mijo iz Pešćenice Zagreb s isto 9 riba i ostvarenih 14 bodova. Drugo mjesto osvojio je Matijašić Mario iz ŠRD Ogulin s ulovljenih 7 riba i ostvarenih 19, 5 bodova. Treće mjesto pripalo je Borisu Šiljeg  iz ŠRK Krka Knin s 6 ulovljenih riba i 22 boda.

Ukupno nakon 6. kola u vodstvu je Šiljeg Boris iz ŠRD Krke Knin, drugi je Jasmin Šubašić iz ŠRD Pastrva Sirač a treći Mijo boras iz ŠRD Pešćenica Zagreb.

Natjecanje je vodio vrhovni  sudac HŠRS-a Dražen Stipetić. Natjecanje se odvijalo u jednom sektoru s ukupno 26 boksova . Svaki natjecatelj je imao 4 puta  po  45 minuta ribolova u sektoru s različitim startnim brojevima  a bodovao  se svaki ulovljeni primjerak ulovljene pastrve ili lipljan te natjecatelji si više ulova dobivaju manje negativnih bodova  koji se kasnije zbrajaju.

Liga se nastavlja 17/18.06. kada će se održati posljednja dva kola na kanalu kod Sv.Marije u Međimurju što svakako bude zanimljivo jer je razlika između prvoplasiranih samo jedan bod a za treće mjesto u desetak bodova natiskalo se desetak ostalih natjecatelja.

 

Rijeka Dobra je jedna od najljepših i najbogatijih rijeka u Hrvatskoj, koja teče kroz Gorski kotar i pritječe u rijeku Kupu. Na njoj se nalaze brojni slapovi, brzaci i bazeni, koji su idealni za ribolov pastrva tehnikom spinanja. Spinning je način ribolova koji se sastoji od bacanja i povlačenja umjetnih mamaca koji imitiraju plijen ribe.

Za ovu tehniku potrebna je lagana štap, rola i najlon, te raznovrsni mamaci poput voblera, žlica, silikonskih guma i drugih. Cilj lige je promovirati sportski ribolov i očuvanje prirode, kao i druženje i razmjenu iskustava među ribolovcima.