INFORMACIJE – RIBOLOVNE VODE U OKOLICI KOPRIVNICE

Ribolovno područje u blizini Koprivnice izuzetno je bogato vodenim površinama, gdje dominira na svega 15 km sjeverno od grada Koprivnice rijeka Drava, najveća i najbogatija ribolovna voda sa svojim rukavcima i mrtvicama ,koja obiluje gotovo svim vrstama slatkovodnih riba, kao što su: som, šaran, štuka, smuđ, amur, manjić, bolen, jez, mrena, pastrva, mladica, babuška, deverika, tolstolobik, klen, linjak, i druga vrsta bijele ribe.

Pritoke rijeke Drave su : Mura , Bednja, Gliboki , koje su također bogate raznim vrstama riba. Mjenjajući tok , rijeka Drava je za sobom ostavljala velike količine pijeska i šljunka te je iskopavanjem istih , stvoreno na desetke večih i manjih jezera. Najpoznatije vode su: Jezero Šoderica sa oko 300 hektara površine, ujedno i poznati kupališni centar sa oko 400 vikend objekata sa asfaltiranim putevima.

Tu su i jezera Jegeniš, Ješkovo, Dezinfekcija, Autoput , Hintov , Kencel, Vidak, Sigetec , Kuzminec , Rasinja , Betonara i mnoge druge manje vode.Sve ove stajaćice uz netaknutu prirodu bogate su slatkovodnim vrstama riba već pomenutih u rijeci Dravi a naročito pastrvski grgeč, zlatni i crveni karas, sunčarka i druge.Sve navedene vode obiluju kapitalnim i trofejnim primjercima ribljih vrsta.

Zbog tolikog bogatstva ribljeg fonda na vodama se svakodnevno može vidjeti na desetke ribolovaca . Uz rekreativni ribolov na našem području značajno je zastupljen i natjecateljski sportski ribolov. Klubovi sudjeluju u ligaškim natjecanjima na nivou HŠRS , kao i na brojnim prijateljskim kup natjecanjima gdje se postižu značajni rezultati u svim kategorijama.

Gospodarenje vodama vrši Zajednica športsko ribolovnih klubova Koprivnica koja uz prirodno bogatstvo ribljeg fonda vrši i poribljavanje sa desetak tona konzumne ribe i ribljeg mlađa godišnje.

Sportski ribolov i ugodan boravak u netaknutoj prirodi mamac je svakom ribiču, a užitak je kad se na udici nađe kapitalni primjerak.

Informacije:

Dozvole i obavijesti:

Zajednica sportsko ribolovnih klubova Koprivnica

Ribolovni klubovi:
16 ribolovnih klubova u Koprivnici i okolici

www.zsrk-koprivnica.hr

Rasinja – ŠRK Švelec 

Dozvole i obavijesti: 097 725 02 21

Dnevnu dozvolu mogu kupiti ribolovci ako nemaju važeču ribolovnu dozvolu ili ako imaju važeću ribolovnu dozvolu HŠRS izdanu na drugim ribolovnim područijima ili stranu ribolovnu dozvolu. Dnevnu dozvolu mogu bez položenog ispita kupiti sve osobe te ribolovu pristupiti samo u pratnji osobe sa položenim ribičkim ispitom.

Kompletne informacije www.ribolov-koprivnica.com

Bistro na koprivničkim vodama ! !

Na priloženoj karti nalaze se ucrtana sva jezera i rijeke, ribički domovi, Ulovi i pusti vode, pristaništa za čamce te natjecateljske staze.

 

Slike koprivničkih voda!

[espro-slider id=488]