Manifestacija Ribolovci svome gradu održana po 15-ti puta

Vijesti

ribolovci-svome-gradu-3Najveća ribička manifestacija Ribolovci svome gradu održana je u subotu, 19. ožujka po petnaesti puta na središnjem Zrinskom trgu u Koprivnici kojoj je prisustvovao i zamjenik župana Darko Sobota. U svom obraćanju zamjenik Sobota zaželio je svim prisutnima dobrodošlicu te ugodno druženje na aktivnostima koje je organizirao Športsko ribolovni klub Koprivnica u suradnji s Turističkom zajednicom Koprivničko-križevačke županije, dok je gradonačelnica Grada Koprivnice Vesna Želježnjak službeno otvorila manifestaciju.

ribolovci-svome-gradu-6Program manifestacije bio je bogat događanjima, a posjetitelji su mogli pratiti 8 ekipa koje se natječu u kuhanju fiš-paprikaša, ribljim specijalitetima, okušati se u pecanju šarana u velikom bazenu promjera 12 metara, razgledati izložene slike te kupiti ribički pribor.

Za Zlatni kotlić grada Koprivnice natjecalo se osam ekipa, a osvojila ga je ekipa Šoderica – Tomislav Pandurić i Dražen Vuljak. Drugi su bili Veseljaci iz Koprivnice – Damir Vuljak i Vlado Filipić, a treći Zlatna ribica HOS iz Virja – Ivan Perih, Denis Ljubić i Paul Lauš.

Ovom manifestacijom želi se popularizirati ribolovni sport, ali i upoznati posjetitelje s turističkim potencijalima grada Koprivnice i okolice, a u sklopu manifestacije, u nedjelju 20. ožujka u Rasinji, održano je natjecanje ribolovaca  pod nazivom  “VII KUP GRADA KOPRIVNICE U ŠPORTSKOM RIBOLOVU”na kojemje sudjelovalo trinaest ekipa, a prvo mjesto ekipno osvojio je ŠRK Karas Kuzminec. Drugo mjesto pripalo je ŠRK Smuđ Legrad, a treće Laško Celje. Ulov nije bio pretjerano bogat, ali je divno proljetno vrijeme odlično poslužilo i organizatore i natjecatelje.

Pojedinačno, najbolji je bio Dario Čeki iz Teama Orka Maver (Koprivnica), drugi Goran Lipić (Laško Celje) i treći Josip Crkvenec (ŠRK Koprivnica). Ekipe su nagrađene peharima, a pojedinci medaljama koje su im uručili predsjednik županijskog saveza Ivan Petak i predsjednik ŠRK Koprivnica Krešimir Vrhoci.

Najbolji pojedinac Kupa nagrađen je i keramičkim šaranom kojega je izradio kipar Dragutin Ciglar, ujedno i autor Zlatnog kotlića – nagrade za najbolji fiš.