U vodstvu 1. lige HSRS seniorke Drave Donji Mihaljevec

Vijesti

Mutno jezero Barutana u Ivancu dočekalo je najbolje seniorke Hrvatske u lovu ribe udicom na plovak u prva dva kola ovogodišnjeg državnog prvenstva. Prvi dan obilježio iznimno težak ribolov patuljana dok je drugi dan natjecanja dominirala sitna deverika.

Na ribolovu patuljana najbolje su se snašle seniorke SRD Drave Donji Mihaljevec, koje su u prvom kolu osvojile prvo mjesto ispred seniorki Diver Ljubeščica i Štuke Poljanski Lug. U pojedinačnom poretku najbolja na stazi bila je pobjednica B sektora Ivona Majsec, članica ekipe Piškor Zagreb, s 5.079 grama ulovljenih patuljana.

Drugog dana natjecanja, u drugom kolu članice Piškora Zagreb bile su najbolje i uspjele su osvojtiti prvo mjesto, ispred ekipe Linjak Veliki Bukovec i ekipe domaćina – ŠRD Ivanec. U pojedinačnom poretku ponovo je na stazi bila najbolja Ivona Majsec, s ulovom od 17.063 grama ribe u C sektoru. Ivona Majsec ulovila je i najveću ribu na 2. kolu lige i to amura  od 9.800 grama.

Ivona Majsec je s dva prva mjesta i ukupno ulovljenih 22.142 grama ribe, vodeća natjecateljica Hrvatske ženske ribolovne lige. Isto broj bodova ima i Marija Remenarić, koja poslije dva sektorska prva mjesta ima ukupno ulovljenih 7.371 gram ribe.

U ekipnom poretku, poslije dva kola u vodstvu je ekipa Drave Donji Mihaljevec sa 5 bodova, a sa 6 bodova slijedi ih ekipa Piškora iz Zagreba na drugom i sa 8 bodova ekipa Linjaka iz Velikog Bukovca na rećem mjestu prvenstvene lige.

Do kraja prvenstva preostalo je još šest kola. Sljedeća dva su na rasporedu 3. i 4. lipnja na staroj Dravi Žabnik.

Rezultati lige nakon prva dva kola:

Drava Donji Mihaljevec 5

Piškor Zagreb 6

Linjak Veliki Bukovec 8

Štuka Poljanski Lug 9

Koprivnica 9

Ivanec 10

Diver Ljubešćica 10

Rak Rakitje Topfishing Garbolino 15

Rezultati 1. 2 kolo i ukupno

Foto: FB natjecateljica lige