Županija podržava uređenje ribolovne natjecateljske staze na jezeru Jegeniš

Vijesti

stazaNa inicijativu Športskog ribolovnog saveza Koprivničko- križevačke županije u srijedu, 19. kolovoza župan Darko Koren, zamjenik župana Ivan Pal, predsjednik Županijske zajednice sportova Stanko Lovković obišli su radove na uređenju sportske staze za ribolovce na jezeru Jegeniš. Naime, Koprivničko – križevačka županija je podržala domaćinstvo za Kup kadeta ribolovaca 2016. godine koje je Hrvatski športski savez dodijelio županijskom savezu, a besplatno uređenje staze za natjecanje preuzela je Nexe grupa d.o.o. koja ima koncesiju za ekploataciju šljunka na jezeru Jegeniš.
Mi nemamo u cijeloj Županiji jednu pravu natjecateljsku stazu, a ovo je početak realizacije u suradnji sa Županijom kako bi se napravila kvalitetna staza koja se radi povodom Kupa kadeta 2016., ali prije svega je sušta potreba za sva natjecanja i za prvoligaške muške i ženske ekipe“ rekao je predsjednik Županijskog Saveza Ivan Petak.
Uređenje ove kvalitetne natjecateljske staze dužine 1200 metara doprinijeti će promociji športskog ribolovnog turizma na području Županije, a moći će se konkurirati i za organizaciju višeg ranga europskih natjecanja.
Športski ribolovni savez Koprivničko – križevačke županije na ovaj način dobiva stazu za jedno duže vrijeme koja će koristiti svim klubovima Županije i Savezu zastaza2 sva natjecanja koja se organiziraju na ovom području, a predsjednik Petak je posebno zahvalio Županiji na interesu i podršci ovog projekta.
U Županijskom ribolovnom savezu planiraju do kraja godine registrirati stazu i održati probno natjecanje radi utvrđivanja kvalitete ribljeg fonda.