10. Kup Međimurske pastrve

Vijesti

HM1_7186U subotu, 4. travnja (Velika subota) ŠRD Klen Sveta Marija organizirao je tradicionalno natjecanje u lovu pastrva umjetnim mamcima nazvano Kup međimurske pastrve koje se održava na kanalu HE Dubrava. Dosadašnjih devet kupova održano je u pojedinačnoj konkurenciji. Ovaj deseti organiziran je u ekipnom natjecanju s tri natjecatelja, po jedan natjecatelj u jednom sektoru. Natjecanje se održalo u suradnji sa Zajednicom za sportski ribolov Alpe-Adria iz Hrvatske, koja je članica međunarodne federacije za ribolov FIPSED, koja je bila i i glavni pokrovitelj.

Samo natjecanje je ekipno i međunarodnog je karaktera jer su nastupile ekipe iz Hrvatske, Slovenije, Mađarske i jedna međunarodna sa HM1_7284natjecateljem iz Moldavije. Ukupno je na natjecanju sudjelovalo 13 ekipa.Samo natjecanje je karakteristično po tome što aktivno natjecanje traje 3 sata, ali je podijeljeno na 4 izlazaka (rundi) po 45 minuta sve po pravilima Hrvatske Spin lige.

Nakon 4 runde natjecanja ukupnom trajanju tri sata postignuti su slijedeći rezultati.

HM1_7517Ekipno prvo mjesto osvojila je ekipa TDZ iz Varaždina sa 11 bodova i 34 ulovljene ribe, drugo mjesto osvojila je ekipa Pontoon 21 iz Ogulina sa 13 bodova i 29 ulovljenih riba. Treće mjesto osvojila je domača ekipa ŠRD Klen sa 13 bodova i 28 ulovljenih riba. Za samo dva boda 3 mjesto pobjeglo je ekipama Dlakavi Milan, Glista je Zakon i Šoderica.

Pojedinačno najbolje rezulttae ostvarili su Hunjadi Mihael iz ekipe Glista je Zakon u A sektoru sa 4,5 bodova i 25 riba, drugo mjesto Dubravko HM1_7529Fajt u B sektoru sa 7,5 bodova i 17 riba i Zdravko Jurjević iz ŠRK Šoderice u C sektoru sa 13,5 bodova i 12 riba.

Nagrade najboljim natjecateljima podijelili su načelnica Općine Sveta Marija  Đurđica Slamek, predsjednik ŠRD Klen Dragutin Peter i presjednik zajednice Alpe Adria Marijan Panić.

Uz hladno i vjetrovito vrijeme okupio se i veliki broj gledatelja što je rijetkost na ribičkim natjecanjima u Hrvatskoj.  Natjecanje je  i medijski popraćeno od strane dvije TV ekipe, mađarskog Fishing & Hunting kanala i  ekipe satelitskog kanala Lov i ribolov koji prati ribolov na Balkanu te je time dobivena najbolja moguća reklama kanala kao izvrsne pastrvske vode.

Za posjetitelje natjecanja pripremljena je bogata ugostiteljska ponuda novo otvorenoga Bistroa Klen u Ribičkom domu ŠRD Klen. Uz načelnicu Općine Sveta Marija, Đurđice Slamek, natjecanju je prisustvovao i predsjednik HSS-a Branko Hrg, ujedno i član Odbora za poljoprivredu u Hrvatskom saboru.

Danijel Vrbanić održao je  prezentaciju vezanja umjetnih mušica za posjetitelje natjecanja.

Kompletni rezultati natjecanja!

https://drive.google.com/folderview?id=0B2f-RxyXusInVzJqRlBqc002T0U&usp=sharing

Foto galerija

[espro-slider id=484]

 

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)