Proglašeni najuspješniji sportaši grada Koprivnice u 2015. godini

Vijesti

kcsport1Izbor najuspješnijih sportašica, sportaša i sportskih ekipa Koprivnice za 2015. godine održan je u četvrtak, 28.01.2016 u Domu mladih.  Najuspješnija koprivnička sportašica 2015. godine je Jadranka Guliš iz Športsko ribolovnog kluba Koprivnica, a titula najboljeg sportaša otišla je Luki Đurđu iz Ronilačkog kluba Šoderica, koji je ujedno i najbolja muška ekipa. U ženskoj konkurenciji najbolji sportski kolektiv je RK Podravka Vegeta.

Od ribiča za najboljeg sportaša grada Koprivnice nominiran je bio i Hrvoje Kuzmić, član ŠRK Šoderica, prvak Hrvatske Spin lige i reprezentativac te ekipa ŠRK Podravke , drugo plasirani u  Hrvatskoj  bass ligi i reprezentativci Hrvatske.

– Izuzetna mi je čast da uopće mogu loviti za klub u Koprivnici, sretna sam i nadam se da ću i u budućnosti opravdati ovo vrijedno priznanje – kazala je najbolja sportašica Koprivnice s adresom stanovanja u Samoboru.

Nagrada joj je pripala zbog reprezentativnog statusa, prvakinja je Kupa Hrvatske za seniorke, a bila je i na Svjetskom prvenstvu u Belgiji.

– Ribolov zahtijeva jako puno odricanja. Tu su pripreme, a samo natjecanje traje četiri sata. Izuzetno je naporno i zato mi je drago da se cijene naši rezultati – dodala je  J. Guliš.

Za perspektivnu sportašicu izabrana je Iva Papac iz RK Podravke, a hrvač Podravke Filip Picer najperspektivniji je sportaš.

Nagrade za iznimna postignuća u sportu dobili su Antonio Tkalčić iz Boks kluba David i Podravkin hrvač Filip Verčević.

Najbolji sportaš s invaliditetom je Mirko Jagušić iz Športske udruge tjelesnih invalida Koprivnica, a Floorball ekipa Sportske udruge za osobe s intelektualnim poteškoćama Veliko srce najuspješnija je sportska ekipa osoba s invaliditetom.

Nagrada za zaslužnog sportskog djelatnika pripala je Renatu Kovačiću, treneru u Streljačkom sportskom klubu Podravka, koji je ujedno imao i najviše nominacija. S obzirom da je Kovačić s Ivanom Babić na natjecanju u Njemačkoj, priznanje je u njegovo ime primio Mario Kos, predsjednik kluba.

Nagrade najboljima uručili su gradonačelnica Vesna Želježnjak, dogradonačelnik Mišel Jakšić i predsjednica Zajednice športskih udruga grada Koprivnice Jasmina Stričević.

Među brojnim uvaženim gostima iz javnog i sportskog života, bili su i Ivan Pal, koprivničko-križevački dožupan, te Stanislav Lovković, predsjednik županijske Zajednice sportova.

SPORTAŠ S INVALIDITETOM

Najuspješniji sportaš s invaliditetom u 2015. godini je MIRKO JAGUŠIĆ  (Športska udruga tjelesnih invalida KOPRIVNICA).

Ostali nominirani: IVICA FERENČIĆ (Športska udruga slijepih Koprivničko-križevačke županije PODRAVINA).

SPORTSKA EKIPA OSOBA S INVALIDITETOM

Najuspješnija sportska ekipa osoba s invaliditetom u 2015. godini je Floorball ekipa Sportske udruge za osobe s intelektualnim  poteškoćama VELIKO SRCE.

Ostale nominirane ekipe: Kuglačka ekipa Športske udruge slijepih Koprivničko-križevačke županije PODRAVINA.

PERSPEKTIVNA SPORTAŠICA

Najuspješnija perspektivna sportašica u 2015. godini je IVA PAPAC (Rukometni klub PODRAVKA).

Ostale nominirane: VALENTINA BELUŠIĆ (Hrvački klub PODRAVKA), SARA KRANJAC (Auto i karting klub PODRAVINA), LORENA LONČARIĆ (Streljački sportski klub PODRAVKA), LUCIJA ŠIMČIĆ (Ronilački klub ŠODERICA).

PERSPEKTIVNI SPORTAŠ

Najuspješniji perspektivni sportaš u 2015. godini je FILIP PICER (Hrvački klub PODRAVKA).

Ostali nominirani: MATIJA GAŠPARI (Teniski klub KOPRIVNICA), LUKA VARGA (Ronilački klub ŠODERICA), LOVRO ŽIVKO (Teniski klub KOPRIVNICA).

SPORTAŠICA

Najuspješnija sportašica u 2015. godini je JADRANKA GULIŠ (Športski ribolovni klub KOPRIVNICA).

Ostale nominirane:  IVANA BABIĆ (Streljački sportski klub PODRAVKA), HELENA BOLIĆ (Športski kuglački klub PODRAVKA).

SPORTAŠ

Najuspješniji sportaš u 2015. godini je LUKA ĐURĐ (Ronilački klub ŠODERICA).

Ostali nominirani:  DOMINIK ĐURĐ (Ronilački klub ŠODERICA), HRVOJE KUZMIĆ (Športski ribolovni klub ŠODERICA), IVAN LONČARIĆ (Hrvački klub PODRAVKA), IVO MATIĆ (Auto i karting klub PODRAVINA)

ŽENSKA SPORTSKA EKIPA

Najuspješnija ženska sportska ekipa u 2015. godini je Ekipa Rukometnog kluba PODRAVKA.

Ostale nominirane ekipe: Seniorska ekipa Športskog ribolovnog kluba KOPRIVNICA, seniorska ekipa Ženskog košarkaškog kluba KOPRIVNICA, seniorska ekipa Streljačkog sportskog kluba PODRAVKA, seniorska ekipa Športskog kuglačkog kluba PODRAVKA.

MUŠKA SPORTSKA EKIPA

Najuspješnija muška sportska ekipa u 2015. godini je Seniorska ekipa Ronilačkog kluba ŠODERICA.

Ostale nominirane ekipe: Seniorska ekipa Atletskog kluba KOPRIVNICA, seniorska ekipa Auto i karting kluba PODRAVINA, seniorska ekipa Streljačkog sportskog kluba PODRAVKA, seniorska ekipa Športsko ribolovnog kluba PODRAVKA.

IZNIMNO POSTIGNUĆE U SPORTU U 2015.

ANTONIO TKALČIĆ (Boks klub DAVID), FILIP VERČEVIĆ (Hrvački klub PODRAVKA).

ZASLUŽNI SPORTSKI DJELATNIK

RENATO KOVAČIĆ (Streljački sportski klub Podravka).