U Bjelovaru održana dodjela priznanja HŠRS-a najboljim ekipama i pojedincima za 2023.godinu.

Vijesti

Danas u Bjelovaru održana je svečana dodjela pehara i medalja najboljima u liga natjecanjima Hrvatskog športskog ribolovnog saveza u 2023. godini. Na dodjeli bilo je prisutno preko 200 natjecatelja iz svih krajeva Hrvatske! Nagrade  HŠRS-  dodijeljene  će se ekipama i pojedincima koji su u PRVENSTVU HŠRS 2023. godine osvojili prva tri mjesta ekipno, odnosno pojedinačno.

HŠRS je uručio posebna priznanja reprezentativcima koji su ostvarili izvanserijske rezultate odnosno osvojili medalje na svjetskim prvenstvima. Priznanja su uručena ženskoj reprezentaciji u lovu ribe udicom na plovak, koja je lani u Srbiji osvojila naslov svjetskih prvakinja, veteranskoj reprezentaciji Hrvatske u lovu ribe udicom na plovak koja je lani na svjetskom prvenstvu u Francuskoj osvojila treće mjsto na svijetu, te reprezentaciji osoba s invaliditietom koja je lani na svjetskom prvenstvu u Francuskoj bila druga. Priznanja su dobili i pojedinačno najbolje plasirani na svjetskim prvenstvima u lovu ribe udicom na plovak za žene (treće mjesto), veterane (treće mjesto), invalide (treće mjesto), u ribolovu bassa iz čamca (srebro na SP u Portugalu), te u bacačkim disciplinama (srebrna medalja u Poljskoj).

Posebna priznanja za uspjehe u 2023. dobili su: Marijana Mutak, Sanja Oreški, Sara Strbad, Lea Kramar, Tatjana Štajduhar, Ivona Majsec, Marijan Mutak, Anđelko Pregiban, Zlatko Poparić, Ivica Bonino Hasan, Nikola Geček, Mensur Rošić, Željko Kljajić, Dražen Filipović, Kristijan Kosmačin, Branko Matijević, Mišo Minanov, Vladimir Hartek, Božidar Magdić, Ivan Petek, Ivica Petreković, Josip Pecigoš, Filip Pecigoš i Goran Ožbolt.
Predsjednik Hrvatskog športsko ribolovnog saveza, Vladimir Sever je na svečanosti kazao da je HŠRS jedini nacionalni savez u ovom dijelu Europe koji se na ovakav način, već desetak godina, odužuje svojim najboljim natjecateljima i organizira svečanu dodijelu priznanja za osvojeno neko od prva tri mjesta u državi. Pohvalio se da je HŠRS i jedini nacionalni savez u svijetu koji bez prekida gotovo osam desetljeća organizira ekipne završnice Kupa Hrvatske u lovu ribe udicom na plovak u seniorskoj, juniorskoj i kadetskoj konkurenciji.
Na svečanosti su bili nazočni predstavnici športskih ribolovnih saveza Bjelovarsko-bilogorske županije, Zajednice ŠRDiU Bjelovar, športskih saveza grada i županije, počasni tajnik HŠRS Tomislav Feldhofer, te Ratko Kovačić, prdsjednik Hrvatskog paraolimpijskog odbora, koji su zajedno s predsjednikom Severom najboljima uručili zaslužene trofeje.

Popis nagrađenih ekipa i pojedinaca