Proglašeni najuspješniji sportaši, sportske ekipe i sportski djelatnici Koprivničko-križevačke županije u 2023. godini

Vijesti

U organizaciji Zajednice sportova Koprivničko-križevačke županije, danas je u Domu mladih u Koprivnici održano svečano proglašenje najuspješnijih sportašica, sportaša, sportskih ekipa i sportskih djelatnika Koprivničko-križevačke županije u 2023. godini. Svečanosti su prisustvovali župan Darko Koren, zamjenik župana Ratimir Ljubić, pročelnica Ana Mušlek te ispred Grada Koprivnice predsjednik Gradskog vijeća Ivan Pal.

Okupljene je na početku svečanosti pozdravio predsjednik Zajednice sportova Koprivničko-križevačke županije Stanislav Lovković koji je uz čestitke svim sportašima, klubovima i djelatnicima zahvalio Županiji i jedinicama lokalne samouprave te gradskim sportskim zajednicama na odličnoj suradnji tijekom protekle godine što je u konačnici i dovelo do dobrih rezultata naših sportaša.

Ponosni smo na vas i vaše vrhunske rezultate kojima promovirate sredine iz kojih dolazite, našu županiju i Republiku Hrvatsku. Svjesni smo da rezultati nisu došli slučajno, već da je iza toga marljiv rad te mnogo zalaganja i odricanja“, poručio je Lovković te podsjetio da je uz sredstva Županije koja su i ove godine povećana, Županijska Zajednica sportova osigurala i sredstva za potporu i razvoj sporta na lokalnoj razini iz državnog proračuna putem Ministarstva turizma i sporta.

Župan Koren je istaknuo kako je sport jedna od najvažnijih sastavnica društva te jedinica lokalne i regionalne samouprave.

„NA svim razinama naši sportaši ostvaruju vrhunske rezultate, a posebno smo ponosni jer smo geografski mala županija koja se može pohvaliti vrhunskim

 sportom i masovnošću kroz školski sport. Naša je uloga tu poprilično važna jer je bitno mlade generacije usmjeravati da se bave sportom. Potičemo školski sport kroz aktivnosti mladih, a taj ćemo segment i dodatno pojačati. Svim sportašicama i sportašima, trenerima, mentorima, klubovima i sponzorima koji vas prate na vašem sportskom putu od srca čestitam na rezultatima i želim vam mnogo sportskih uspjeha u budućnosti“, rekao je župan.

Čestitku je uputio i predsjednik Gradskog vijeća Grada Koprivnice Ivan Pal koji je istaknuo kako Koprivničko-križevačka županija kroz zajednicu brine o sportašima.

„U posljednjih godinu, dvije otvoreno je pet novih dvorana, obnavljaju se igrališta, a i odnos sa Zajednicom športskih udruga Grada Koprivnice je jako dobar. Županija financira i školu plivanja u svim trećim razredima osnovnih škola, a to ima rijetko koja županija. Želim svim sportašima dalnje uspjehe i da se društvo ugleda na vas“, kazao je predsjednik Pal.

Uime svih nagrađenih obratio se zaslužni sportski djelatnik Darko Jambreković koji je zahvalio na priznanju te istaknuo važnost sinergije sporta, lokalne zajednice i gospodarskih subjekata koji nesebično ulažu u razvoj sporta.

 

Nakon zahvala dodijeljena su i priznanja.

Najuspješnija sportašica u 2023. godini je Lana Nogić iz Hrvačkog kluba Podravka, dok je najuspješniji sportaš Mihael Šestak iz Ronilačkog kluba Šoderica.

Rukometašice Podravka Vegete najbolja su ženska sportska ekipa u županiji prošle godine, a seniorska ekipa Športskog Streljačkog kluba “Podravina” Koprivnica najuspješnija je muška ekipa u prošloj godini.

Najuspješnijom perspektivnom sportašicom u 2023. proglašena je Gabriela Vencl iz Boks kluba David iz Koprivnice, dok je Dorian Jakopanec iz Jet ski kluba “Racer” Koprivnica najuspješniji perspektivni sportaš.

Među perspektivnim ekipama, najuspješnija ženska je U16 ekipa RK Podravke, a najuspješnija muška je kadetska ekipa Streljačkog kluba „KRIŽEVCI 1252“ iz Križevaca.

Među sportašima s invaliditetom nagradu je ponijela Iva Šola iz Športske udruge slijepih Koprivničko-križevačke županije “Podravina” kao najsportašica, a najbolji sportaš s invaliditetom je Ivica Ferenčić iz iste udruge.

Najuspješnija ženska sportska ekipa osoba s invaliditetom u 2023. godini je ženska ekipa viseće kuglane osoba sa invaliditetom, a najuspješnija muška sportska ekipa osoba s invaliditetom je Sportski klub viseće kuglane osoba s invaliditetom KKŽ.

Priznanja za izuzetna postignuća u županijskom sportu u 2023. godini dobili su Matija Berend iz Boksačkog kluba “Ronin” Križevci te Tatjana Štajduhar i Sanja Oreški iz ŠRK “Koprivnica”. Nagradu za izuzetno postignuće dobio je i NK Radnik Križevci. Najuspješnijim trenerom u 2023. proglašen je Dragutin Sačarić, a zaslužnim sportskim djelatnikom Darko Jambreković.

Izvor: Koprivničko-križevačka županija