Šubašić iz ŠRD Pastrva Sirač uvjerljivo osvojio Spin ligu

Vijesti

U  blizini Ogulina na rijeci Dobri, staza Hreljin  održana su posljednja dva kola Hrvatske Spin lige (ribolov grabežljivaca s obale). Natjecanje na rijeci Dobri  samo je potvrdilo apsolutnu dominaciju Jasmina Šubašić iz ŠRD pastrve Sirač koji je u sedam  kola bio među prva dva natjecatelja  te je s 21 negativnim bodom  uvjerljivo  osvojio ovogodišnju ligu dok je drugoplasirani s osvojenih 36,5 bodova  Hrvoje Kuzmić iz ŠRK Šoderice Koprivnica dok je treće mjesto osvojio Mario Matijašić s 38, 5  negativnih bodova koji je u iznimno zanimljivoj završnici lige s 7. mjesta stigao na 3. mjesto.

Za plasmane od 3 do 7. mjesta odlučivalo se zadnja dva kola jer je razlika između natjecatelja bila nekoliko bodova. Mario Matijšić osvajanjem 1. mjesta u 7. i 8. kolu uspio je prestići Borisa Šiljega iz ŠRD Krke Knin koji je nekoliko kola držao sigurno treće mjesto s mogučnošču osvajanja i drugog mjesta.  Nakraju je Šiljeg osvojio tek četvrto mjesto. Za peto mjesto završnica lige je bila isto zanimljiva jer se borba za plasman vodila između Kuka, Rostaša i Hanžekovića. Sva  trojica natjecatelja imala su mogučnost dohvatiti i 3, 4 i 5 mjesto.  Na kraju je Roštaš s slabijim rezultatom u 8. kolu završio sedmi a Kuk Željko iz UŠRIDRRH peti s istim brojem bodova (47)  kao i Hanžeković Mirko iz ŠRK Šoderica Koprivnica ali je imao više ulovljenih riba(94) dok je Hanžeković imao (77) te je zauzeo na kraju 6. mjesto.  8. mjesto koje vodi u reprezentaciju  Hrvatske osvojio je Nikola Špoljar iz ŠRD Piškor Zagreb.

Ekipa iz ŠRD Ogulin  odlično je pripremila stazu i organizirala zadnja dva kola natjecanja. Rijeka Dobra  je bila dodatno poribljena s potočnom pastrvom ali poribljena riba nije bila baš zainteresirana pa se lovilo dosta slabije nego prijašnjih sezona . Natjecanje je održano po vrućem ali podnošljivom vremenu jer je dobar dio staze bio u hladovini šume uz rijeku Dobru. Glavni sudac natjecanja bio je vrhovni sudac HŠRS-a Dražen Stipetić.

Rezultati i fotografije  u prilogu:

Rezultati, 7. i 8. kolo i konačni nakon 8. kola lige.