Hrvatska Spin liga – početak sezone

Vijesti

2Na rijeci Žrnovnici u Splitu 19. i 20. ožujka 2016. godine održana su prva dva kola prvenstva Hrvatske spin lige (ribolov pastrva s obale umjetnim mamcima).  U ligi ove godine sudjeluje 13 natjecatelja, 3 manje nego prošle sezone  među kojima se natječu  Hrvoje Kuzmić iz ŠRK Šoderice Koprivnica  prošlogodišnji prvak lige, dok Mirko Hanžeković iz Koprivnice sudjeluje kao natjecatelj ŠRD Klen iz Svete Marije u Međimurju za koje je prošle godine osvojio 4. mjesto i plasman u reprezentaciju Hrvatske.

Ovogodišnja Spin liga kvalifikacije su za odlazak na svjetsko prvenstvo u Italiji 2017. godine gdje krou 8.kola natjecanja  8 najboljih pojedinaca  ostvaruje plasman u reprezentaciju Hrvatske. Ove, 2016. godine svjetsko prvenstvo održava se u Slovačkoj krajem svibnja.

HM1_2640Na rijeci Žrnovnici natjecanje je održano po drugi  put u organizaciji Ribolovnog saveza Splitsko-dalmatinske županije i ŠRD Žarovnice koji je bio domaćin natjecanja.  Izbor rijeke Žrnovnice pokazao se kao dobar izbor  jer je voda bogata ribom, posebno kalifornijskom a ulove se i  mekousne pastrve.
Iako je rijeka Žrnovnica doista bogata kalifornijskom pastrvom za ovu prigodu poribljena je sa još oko 60 kg pastrve! Spin liga je jedina liga koja ulaže u HM1_2632natjecateljske vode te nakon lige vode ostaju poribljene lijepim primjercima pastrva.

Po lijepom i ugodnom vremenu ribolov je bio odličan sa nešto više od 150 ulovljenih pastrva po danu natjecanja koje traje 4 sata.!

U 1. kolu natjecanja najbolje rezultate ostvario je Mijo Boras iz ŠRD Peščenica Zagreb, drugo mjesto Hrvoje Kuzmić iz ŠRK Šoderica Koprivnica i treće mjesto Mirko Hanžeković iz ŠRD Klen Sveta Marija.

HM1_2652U drugom kolu  najbolji je bio Mario Matijašić iz ŠRD Ogulin , drugo mjesto osvaja Boris Šiljeg iz ŠRD Krka Knin, a treće Šimunčić Dorijan iz ŠRD TPK Zagreb.

Nakon dva kola natjecanja u vodstvu je Mijo Boras iz ŠRD Peščenica Zagreb sa 6 bodova, drugo mjesto drži Boris Šiljeg iz ŠRD Krka Knin isto sa 6 bodova ali manje ulovljenih riba , a od treće, četvrto i peto mjesto sa devet bodova drže Mario Matijašić iz ŠRD Ogulin, Mirko Hanžeković iz ŠRD Klen Sveta Marija i Šimunčić Dorijan iz ŠRD TPK Zagreb.

Sljedeća dva kola održavaju se 8./9. travnja na rijeci Čabranka  u Gorskom Kotaru.
HM1_2682 HM1_2729