U Dravi haklanjem ulovio kapitalnog soma pa mu policija pokucala na vrata

Vijesti

Virovitičko-podravska Policjska uprava  u utorak  je priopćila kako je osumnjičeni soma ulovio u ponedjeljak oko 14 sati kod tzv. visećeg mosta u blizini Pitomače, tako što je s pomoću dvodijelnog ribolovnog štapa, povlačenjem po dnu rijeke, udicom zakvačio vanjsku stranu tijela soma kojeg je zatim iz vode uvukao u čamac i utovario u svoj automobil. Zbog protuzakonitog ribolova  soma kapitalca, teškog 65 kilograma i dugog 208 centimetara, virovitičko-podravska policija prekršajno je  prijavila  42-godišnjaka, koji je soma u automobilu odvezao svom ocu gdje ga je s ulovom i zatekla policija.

Na tijelu ribe su vidljiva oštećenja od udice i kuke. Ulovljenog soma preuzeo je tajnik Zajednice športsko ribolovnih društava Pitomača, a protiv 42-godišnjaka slijedi podnošenje optužnog prijedloga nadležnom Prekršajnom sudu, kažu u policiji.

Od Ribočuvarske služebe  ZŠRK Pitomača doznajemo da je dotični upozoren od strane ribočuvara dan prije ali je i dalje nastavio sa nezakonitim ribolovom zbog koje je zaradio prekršajnu prijavu  a vjerovatno i sankcije udruge u kojoj je član.