Održana prva dva kola Hrvatske Spin lige

Vijesti

Ovaj vikend 18.-19.03.2017. na rijeci Rječini u mjestu Jelenje pokraj Rijeke održana su prva 2 kola Hrvatske Spin Lige. Natjecanje je održano u organizaciji Sportskog ribolovnog kluba ”Rječina” koji je odlično organizirao prva dva kola lige uz pomoč predstavnika  Hrvatske Spin Lige. Osim natjecanja organizirano je i polaganje ispita za suce natjecanja koje je prveo glavni sudac HŠRS-a Dražen Stipetić.
Na rijeki Riječini natjecanje je održano po prvi puta a ista je dobro prihvaćena kod svih natjecatelja kojih je ove godine 17. Uvjeti za natjecanje bili su idealni a voda je dodatno kroz dva dana poribljena sa 120 kg pastrva. U subotu u prvom kolu ulovljeno je ukupno 205 pastrva. najbolji je bio Mijo Boras iz ŠRD Peščenica Zagreb sa 22 ulovljene ribe i 17 bodova, drugo mjesto osvojio je Željko Kuk iz UŠRIDRRH iz Zagreba a treće Boris Šiljeg iz ŠRD Krka Knin sa 19 bodova..
U nedelju u drugom kolu ribolov je bio teži te se ulovilo manje riba, ukupno 152 komada. U drugom kolu najbolji je bio Mario Matijašić iz ŠRD Ogulin sa 15,5 bodova, drugo mjesto osvojio je  Ivan Čenan iz ŠRD Piškor Zagreb sa 23 boda dok je treči bio Željko Kuk iz UŠRIDRRH Zagreb sa 25, 5 bodova.

Nakon prva dva kola u vodstvu je Mario Matijašić iz ŠRD Ogulin sa 5 bodova i 37 ulovljenih riba, drugi je Kuk Željko iz UŠRIDRRH Zagreb isto s a5 bodova i 31 ulovljenom ribom. Na trečem mjestu nalazi se Boris Šiljeg iz ŠRD Krka Knin isto sa 5 bodova ali sa 30 ulovljenih riba.

Predstavnici koprivničke ŠRK Šoderice završili su nakon dva kola u sredini tablice. Hrvoje Kuzmić na 9. mjestu a Mirko Hanžeković na 11. mjestu. Hunjadi Mihael iz ŠRD Štuke Donja Dubrava na 9. mjestu a Danijel Kraljić iz ŠRD Klen Sveta Marija na 14. mjestu.

Slijedeća dva kola lige na raspordu su 8. i 9. travnja ponovno u Gorskom kotaru ali ovaj puta na rijeci Čabranki.