Potok Gliboki zagađen velikim količinama kruha

Vijesti

Mještani sela  Torčec prijavili su  nepoznate  počinitelje koji su bacili velike količine kruha u potok Gliboki. Jedan od mještana, koji je želio ostati anoniman, kazao je kako je prvo pomislio da se radi o pjeni koja inače zna nastati na pojedinim mjestima u potoku, ali tada je pogledao bolje i spazio kako se radi o cijelim komadima kruha koje je voda odnijela duž cijelog potoka u selu. Primijetio je to kada je izašao iza dvorišta svoje kuće, budući da mu je kuća smještena tik uz potok, s njegove stražnje strane.

– Prvo sam mislio da je netko bacio stari kruh u potok kako bi nahranio ptice jer one sad, pogotovo zimi, traže hranu. Ali onda sam primijetio da se radi o cijelim komadima kruha, i to povećoj količini. I što me posebno iznenadilo, kao da su gotovo pravilno raspoređeni duž potoka – ispričao nam je jedan od mještana, koji pretpostavlja da se kruh baca s mosta na početku sela iz smjera Đelekovca i to najvjerojatnije u noći, kada nitko ne vidi.

Mi smo na poziv mještana izašli na mjesto događaja i vidjeli da se radi o cijelim komadima kruha koji su bačeni u kanal i koje onda voda nosi dalje. Velike nakupine primjetne su na mjestima gdje je šaš i druge biljke koje blokiraju daljnji prolaz.

– Iako kruh nije sam po sebi toliko štetan i vjerojatno je pitanje vremena kad će se raspasti ili će ga životinje pojesti, ipak ga je ružno vidjeti, a mislim da potok stvarno nije mjesto za odlaganje ostataka hrane – zaključuje mještanin. Poslali smo upit u Općinu Drnje, gdje su nam odgovorili kako će komunalni redar izaći na teren i izvidjeti slučaj, što je i učinjeno dan nakon što smo ih o tome i informirali. Načelnik Općine Drnje Petar Dombaj rekao nam je kako je komunalni redar izašao izvidjeti slučaj, te kako su pokrenuli postupak utvrđivanja počinitelja, kao i to da su slučaj prijavili nadležnoj službi đurđevačke ispostave Hrvatskih voda.

– Zaključak izvještaja komunalnog redara je taj da je količina bačenog kruha manja nego što nam je prijavljeno, no radimo na tome da se sazna tko je počinitelj, a pokrenut ćemo i postupak sanacije potoka od ostataka kruha – zaključuje Dombaj. U međuvremenu smo neslužbeno doznali kako je poznat počinitelj, a navodno se radi o djelatnicima jedne poznatije koprivničke tvrtke.

Izvor: podravski.hr

drnje.hr