Ekološka katastrofa na potoku Koprivnica

Vijesti

Zbog velikih vručina koje vladaju posljednjih mjesec dana u potpunosti je presušio potok Koprivnica na području grada Koprivnice te nizvodno prema Dravi.  Uzvodnoi dio iznad grada imam minimalni protok koji prestaje kod naselja Starigrad. Zadnja kiša pala je krajem lipnja i nešto malo početkom srpnja što nije dovoljno da bi potok imao minimum vode a posebno i zbog suše u prvoj polovici godine  kada je bilo malo padalina.  Štete na ribljem fondu su velike jer potokom gospodari ZŠRK Koprivnica u dužini od oko 12 km i ukupne površine potoka  7,76 ha.

Vode jedino ima kod slapa u Špoljarskoj gdje preostale ribe preživljavaju dok uzvodno u travi u agoniji čekaju svoj kraj. Okolicom potoka širi se neugodan smrad uginulih riba. Žaba ima dosta ali njima ovakva močvara odgovara kao I drugim vodozemcima. . Ptice , mačke i psi dežuraju po potoku i uzimaju što mogu dohvatiti.

Ostali dijelovi potoka  su potpuno suhi, neugodnog mirisa nema i tlo je tvrdo, sasvim suho i ispucano, a od riba su ostali gotovo samo kosturi I vidljive hrpe raznog smeća.