Kup ŠRS Koprivničko-križevačke u sportskom ribolovu – udicom na plovak

Vijesti

Na jezerima Jegeniš i Šoderica održan je županijski Kup u ribolovu udicom na plovak. Natjecanje najboljih klubova i pojedinaca održano je u svim kategorijama.
Pobjednici u kategoriji najmlađih ribiča, kadetskoj, članovi su ekipe Štuka Torčec, dok je njihov član Patrik Orehovečki osvojio zlato i u pojedinačnom plasmanu. Njegov kolega Hrvoje Picer bio je drugi, a treći član torčanske ekipe Karlo Tomašić bio je brončani. Time su Torčanci pokazali da uspješno nastavljaju tradici¬ju ribolova udicom na plovak gdje je torčanski klub poznat i na jakoj međunarodnoj razini.
Kod kadeta drugoplasirani su bili iz Šarana Molve, a treći Amur Drnje-Botovo. Kod kadetkinja Podravka Koprivnica odnijela je prvo mjesto, srebrna je bila ekipa Drava iz Novog Virja, a Šaran Molve bio je treći. Pojedinačno zlato odnijela je Lorena Blažek. Iva Betlehem bila je druga, a Elena Šijak brončana.
Kod seniorki bile su prijavlje ne samo dvije ekipe, a prvo mjesto osvojila je ekipa Ko-privnice. Članice toga kluba odnijele su prva tri mjesta. Zlatna je bila Sanja Oreški, srebrna Vesna Radanović, a treća Tatjana Štajduhar.
Kao i u kategoriji kadeta, Štuka Torčec i u seniorskom je dijelu uvjerljivo odnijela pobjedu, dok je Zoran Picer bio zlatan i pojedinačno, a Rikard Winter osvojio je pojedinačnu broncu. Drugi u poretku seniora bio je SRK Đelekovec, a članovi ekipe Damir Cmrk i Damir Pivar podijelili su po¬jedinačno srebro. Treći eki¬pno bio je Karaš Kuzminec. Organizator natjecanja bio je Sportsko-ribolovni savez Koprivničko-križevačke žu¬panije.

Najbolje ekipe plasirale su se na Prvenstvo 3. Zone. ( Najbolji klubovi KC-Kž, VŽ, i Me županija). Pobjednici toga natjecanja odlaze na finale Kupa Hrvatske.