Na rijeci Čabranki održano 3. i 4. kolo Spin lige

Vijesti

HM1_3669 – kopijaNa rijeci Čabranki u mjestu Plešce na samoj granici između Hrvatske i Slovenije ovaj vikend održano je 3. i 4. kolo Hrvatske Spin lige (ribolov pastrva s obale umjetnim mamcima). Jedna od najljepših planinskih rijeka u Gorskom Kotaru ponovno   se pokazala kao odlično mjesto za ribolov pastrva.   Unatoč dosadnoj kiši koja je pratila natjecatelje tijekom dva dana natjecanja  ribolov pastrva  na rijeci Čabranki bio je izuzetno zanimljiv i atraktivan te je ulovljeno oko 300 komada pastrva.

U trećem kolu najbolji je bio Šubašić Jasmin iz ŠRD Samobor sa 23 ulovljene pastrve kroz četri runde natjecanja , drugo mjesto pripalo je Mirku Hanžeković iz ŠRD Klen Sveta Marija  sa 21 ulovljenom ribom dok je treći bio Matijašić Mario iz ŠRD Ogulin sa 16 ulovljenih riba. Hrvoje Kuzmić iz ŠRD Šoderica završio je na 11. mjestu sa 8 ulovljenih riba.

U 4. kolu najbolji je bio sa 23 ulovljene pastrve kroz četri runde natjecanja Mijo Boras iz ŠRD Pešćenica Zagreb, drugi sa 22 ulovljene pastrve bio je Mrkonja Ante iz ŠRD Krka Knin dok je treći bio Boris Šiljeg također iz  ŠRD Krka Knin. Puno bolji plasman od prvog dana ostvario je Hrvoje Kuzmić iz ŠRD Šoderica osvajanjem 6. mjesta dok je drugi koprivnički natjecatelj Mirko Hanžeković koji lovi za Međimurski ŠRD Klen iz Svete Marije osvojio 7. mjesto.

Boras_u_vodstvuNakon ova 4 održana kola vodeći je Mijo Boras iz ŠRD Peščenica Zagreb  13 bodova, drugo mjesto pripada Šiljeg Borisu iz ŠRD Krka Knin  sa 14 bodova, dok je HM1_3690 – kopijatreći Mirko Hanžeković iz ŠRD Klen Sveta Marija sa 18. bodova. Član ŠRK Šoderica Hrvoje Kuzmić nalazi  se na 9. mjestu lige sa 32 boda.

Nakon  održana 4. kola lige ista se nastavlja krajem 6. mjeseca na jednoj od pastrvskih voda ovisno o visini vodostaja a dotad slijede obaveze reprezentacije u kojoj su i koprivnički natjecatelji Kuzmić I Hanžeković zahvaljujući ostvrenim rezultatima  u sezoni 2015. godine.

Sama priroda i vegetacija za Podravinom kasni gotovo  20 dana i izgleda kao početak ožujka. Tek se pojavljuju prvi znaci proljeća dok na višim vrhovima ima i snijega. Samo natjecanje I ribolov u toj divljini gorskog Kotara uz šum  vode sa okolnih planina je neopisiv i predivan osjećaj.

Drugi i vikend u svibnju u Rumunjskoj se održava tradicionalni Međunarodni kup Trout Union cup natjecanje koje se svaki puta održava u drugoj zemlji a zatim slijedi Svjetsko prvenstvo koje se održava od 26. do 29. svibnja 2016. u Slovačkoj gdje je Hrvatska reprezentacija uvijek u vrhu natjecanja a svojim, dosad postignutim rezultatima jedna od najuspješnijih reprezentacija Hrvatskog športsko ribolovnog saveza.

HM1_3679 – kopijakuzmic_ribolov – kopija

HM1_3635 HM1_3687 HM1_3689