Spin liga – održano 3. i 4. kolo na rijeci Čabranki

Vijesti

Na rijeci Čabranki u blizini mjesta Plešce, na samoj granici između Hrvatske i Slovenije, ovaj vikend održano je 3. i 4. kolo Hrvatske Spin lige (ribolov pastrva s obale umjetnim mamcima). Jedna od najljepših planinskih rijeka u Gorskom Kotaru ponovno se pokazala kao odlično mjesto za ribolov pastrva. Iako je vodostaj rijeke Čabranke prilično nizak, za ovo doba godine ribolov pastrva tijekom natjecanja bio je izuzetno zanimljiv i atraktivan, a na nekim pozicijama i zahtjevan te je trebalo dosta znanja za prevariti pastrve između kamenja u vodi. Tijekom dva dana natjecanja vremenski uvjeti su bili idealni, što je rijetkost za ovo područje jer često pada kiša.

U trećem kolu najbolji je bio Pešut Ivan iz ŠRD Mrežnica Duga Resa s 20 ulovljenih riba kroz četiri runde natjecanja i ostvarenih 18 bodova, drugo mjesto pripalo je Matijašić Mariju iz ŠRD Ogulin sa također 20 ulovljenih riba ali ostvarenih 21,5 bodova, dok je treći bio Špoljar Nikola  iz ŠRD Piškor Zagreb s 22 ulovljene ribe i 23,5 bodova.  Od koprivničkih natjecatelja iz ŠRK Šoderice Koprivnica Mirko Hanžeković s 11 riba i 28,5 bodova osvojio je 7. mjesto, dok je Hrvoje Kuzmić završio na 10. mjestu sa 10 ulovljenih riba i ostvarenih 25 bodova. U 3. kolu lige ulovljeno je ukupno 192 komada ribe.

U 4. kolu ulovilo se nekoliko riba više, 198 komada te je u takvim uvjetima najbolji bio Šiljeg Borisu iz ŠRD Krka Knin  s 15 ulovljenih riba i ostvarenih 23,5 bodova , drugi s 16 ulovljenih riba i 24,5 bodova bio je Šubašić Jasmin iz ŠRD Samobor, dok je treći bio Boras Mijo iz ŠRD Pešćenica Zagreb s 16 ulovljenih ribai ostvarenih 25 bodova. Od koprivničkih natjecatelja iz ŠRK Šoderice Koprivnica Mirko Hanžeković s 14 riba i 30,5 bodova osvojio je 7. mjesto, dok je Hrvoje Kuzmić završio na 16. mjestu sa samo 3 ulovljene riba i ostvarenih 55 bodova.

Nakon četiri održana kola vodeći je Špoljar Nikola  iz ŠRD Piškor Zagreb s 17 bodova, drugo mjesto drži je  Šiljeg Borisu iz ŠRD Krka Knin  sa 18 bodova, dok je treći Mrkonja Ante iz ŠRD Krka Knin  s 20. bodova.  Član ŠRK Šoderica Koprivnica Mirko Hanžeković trenutno se nalazi na 10. mjestu s 30 bodova dok je Hrvoje Kuzmić na 13. mjestu lige s ukupno 39 bodova. Još jedan natjecatelj iz naše županjie Hunjadi Mihael iz Rasinje natjeće se za  ŠRD Štuka Donja Dubrava te se sa 36 bodova nalazi na 12. mjestu lige.

Nakon održana četiri kola lige, ista se nastavlja  polovicom 5. mjeseca na rijeci Dobri kod Ogulina a nakon  slijede obaveze reprezentacije u kojoj su i koprivnički natjecatelji Kuzmić i Hanžeković. Ovogodišnje Svjetsko prvenstvo održava se krajem svibnja u Bosni i Hercegovini.