Bass liga sezona 2015.

Vijesti

brane30. i 31. 05. održana su prva dva kola Hrvatske Bass lige. Natjecanje je održano na jezeru Crkveni Bok kod Sunje. Ribolov se odvijao po vručem i sunčanom vremenu a u takvim uvjetima u prvom kolu najbolje je lovila ekipa ŠRK Korana Karlovac koja je u limitu 5 riba ulovila ukupno 5,27 kg što je dosada najveći ostavren ulov u povijesti Bass lige. Drugo mjesto osvojila je ekipa ŠRD Sloga Orešje sa grama manjim ulovom, ukupno 5,24 kg. Treće mjesto osvojila je ekipa HES Sisak sa 3,94 kg ribe. Od klubova iz naše županije najbolji rezultat ostvarila je ekipa ŠRK Podravka na 5. mjestu sa 3,55 kg, Šoderica na 8. mjestu sa 1,82 kg. i ŠRK Picok na 9. mjestu sa 1,77 kg. što je za mnoge iznenađenje jer su tradicionalno Podravske ekipe u vrhu lige.
U drugom kolu ŠRD Sloga Orešje osvaja 1. mjesto sa 5,24 kg ribe, drugo mjesto ŠRD Picok iz Đurđevca sa 3,51 kg i treće ŠRK picokPodravka sa 3,12 kg ulovljene ribe. dok je četvrto mesto zauzela ekipa ŠRK Šoderice. te su s etime Podravski klubovi vratili u vrh lige.
sodericaNakon 2. kola u ukupnom vodstvu je ekipa ŠRD Sloga Orešje sa 3 boda, drugo mjesto zauzima ekipa ŠRD Korana Karlovac sa 7 bodova a treće ŠRK Podravka Koprivnica sa 8 bodova. Đurđevački ŠRK Picok nalazi se na 5. mjestu dok je ŠRK Šoderica na 7. mjestu.
Nakon prvog kola lige jezero Crkveni Bok je pokazalo da postaje sve bolje jezero za bassa i na ovakvim natjecanjima je jasno vidljivo kako su ribe svake godine sve veće.
Prvi dan su sve ekipe uhvatile limite, dok drugi dan to nije bilo jednostavno za tri ekipe. Ukupno je u dva dana ulovljeno 83 ribe.
Natjecanje u Bass ligi Hrvatske nastavlja se početkom srpnja 3. i 4. kolom ponovno na jezeru Crkveni Bok.