5. DANI LOVA I RIBOLOVA – međunarodni sajam opreme za lov i ribolov

Vijesti
Na Zagrebačkom velesajmu od 22. do 26. veljače 2023. ponovno se održavaju 5. DANI LOVA I RIBOLOVA – međunarodni sajam opreme za lov i ribolov.
DANI LOVA I RIBOLOVA održavaju se u suradnji sa stalnim partnerima, Hrvatskim lovačkim savezom i Hrvatskim športsko ribolovnim savezom, s kojima se priprema bogat izložbeni program te niz kvalitetnih stručnih skupova kojima se želi naglasiti potencijali te izravni značaj lovstva u očuvanju i održavanju prirode – trendovi i zakonske odredbe u cilju zaštite divljači te riba i njihovih prirodnih staništa.
U pripremi je i seminar koji će održati Hrvatska komora inženjera šumarstva i drvne industrije.
Ovaj sajam je nezaobilazno mjesto godišnjeg susreta mnogobrojnih lovaca, ribiča, proizvođača, trgovaca i udruženja u ovom dijelu Europe.
Na sajmu će nastupiti proizvođači i zastupnici renomiranih svjetskih brendova lovačkog oružja, odjeće i obuće, optike, opreme za ribolov te pribora za lov i ribolov. Za proizvođače, sudjelovanje na ovom sajmu znači doprinos bržem stvaranju njihovih robnih marki i potvrdu prisutnosti na tržištu što pridonosi povećanju međunarodne konkurentnosti.
Za sve posjetitelje na Danima lova i ribolova organiziran je bogat i nadasve zanimljiv prateći program.
Hrvatski lovački savez priprema lovački gastro show (kuhanje lovačkog gulaša i ribljeg paprikaša), a Lovački muzej Hrvatskog lovačkog saveza organizira Dioramu, izložbu divljih prepariranih životinja.
Održat će se i Izložba zmija, Revija lovačkih pasa te nastup lovačkih rogista i zborova.
Na prostoru Hrvatskog streljačkog saveza i Zagrebačkog streličarskog saveza svi zainteresirani mogu se okušati u gađanju zračnim oružjem, laserom, lukom i strijelom.
Cijena ulaznice iznosi 5 eura, dok je cijena ulaznice za učenike, studente i umirovljenike 3 eura. Radno vrijeme je od srijede do subote od 10,00 do 19,00 sati, a u nedjelju sajam je otvoren do 18,00 sati.
Dani lova i ribolova održavaju se u istom terminu kao i sajam Nautika.