Županijski Športsko-ribolovni savez održao redovnu izbornu skupštinu

Vijesti

savez2Športsko ribolovni savez Koprivničko-križevačke županije nedavno je održao svoju redovnu izbornu Skupštinu. Predsjednik Saveza Ivan Petak dobio je povjerenje članova Skupštine za novi četverogodišnji mandat, dok su za dopredsjednike izabrani Marijan Cikuš iz Koprivnice (umjesto dosadašnjeg Tvrtka Krešića) i Ivica Vrabec iz Đurđevca.

Predsjednik Saveza podnio je Izvješće o radu u posljednje četiri godine koje je Skupština jednoglasno prihvatila. Posebno je istaknuto to što su Koprivničko-križevačka županija i njena tri grada prepoznali uspjehe podravsko-prigorskih ribolovaca, pa je tako Jadranka Guliš iz ŠRK Koprivnica proglašena najboljom sportašicom grada Koprivnice u 2015. godini dok su nominirani još bili seniori ŠRK Podravka i seniorke ŠRK Koprivnica te Hrvoje Kuzmić iz ŠRK Šoderica. Osim toga, muška ekipa ŠRK Peski proglašena je najboljom u Đurđevcu.

Aktivnost na koju su u Savezu najviše ponosni zasigurno je izgradnja reprezentativne natjecateljske staze na jezeru Jegeniš koja se polako privodi kraju, a upravo će tamo biti održan 62. Kup kadeta Republike Hrvatske početkom srpnja čije je domaćinstvo Hrvatski športsko ribolovni savez povjerio ŠRS-u Koprivničko-križevačke županije.

Savez je lani organizirao i Međužupanijski kup u lovu ribe udicom na plovak u suradnji sa Športsko ribolovnim savezom Bjelovarsko-bilogorske županije. Kup je održan u Rovišću, a ove će mu godine domaćin biti naš Savez.

Na kraju, predsjednik Petak istaknuo je kako Savez u županiji ima 2.962 člana, što ga čini jednim od najvećih u Hrvatskoj.

Recimo i kako su brojni ribolovci iz naše županije nedavno u Kumrovcu primili priznanja od Hrvatskog športsko ribolovnog saveza – popis donosimo u nastavku.

Rezultati klubova i pojedinaca iz Koprivničko-križevačke županije u ligama HŠRS-a 2015.

ŠRK Šoderica Koprivnica– Spin liga – Hrvoje Kuzmić 1. mjesto.
ŠRK Podravka Koprivnica – Bass liga – 2. mjesto.
ŠRK Koprivnica – I liga seniorki 3. mjesto
ŠRK Peski Đurđevac – 3. liga Sjever – 1. mjesto, 3. mjesto pojedinačno Ivica Vrabec
ŠRK Bistra Repaš – 3. liga Sjever – 3. mjesto
ŠRK Karas Kuzminec – Pojedinačna liga U23. – Međimurec Leon – 3. mjesto.

Rezultati ostalih pojedinaca i ekipa u ligama HŠRS-a

ŠRK Picok Đurđevac – Bass liga – 7. mjesto.
ŠRK Štuka Torčec – I liga seniori 10. mjesto.
ŠRK B-Šport Koprivnica – 2. liga Sjever – 5. mjesto
ŠRK La ban Peteranec – 2. liga Sjever – 7. mjesto
ŠRK Koprivnica – 3. liga Sjever – 6. mjesto
ŠRK Podravka Koprivnica– 3. liga Sjever – 7. mjesto
ŠRK Karas Kuzminec – Pojedinačna liga U18. – Međimurec Leon – 9. mjesto.
ŠRK Koprivnica – Pojedinačna liga U18. – Štajduhar Marko – 12. mjesto.

KUP HŠRS-a u sportskom ribolovu

seniorke 1. ŠRK koprivnica, 8. Bistra Repaš
kadeti 10. ŠRK Đelekovec, 13. ŠRK La Ban Peteranec,22. ŠRK Amur Drnje Botovo
juniorke 4. ŠRK Hlebine

Plasmani ekipa i pojedinaca iz KC-KŽ županije na međunarodnim natjecanjima

Svjetsko prvenstvo u lovu pastrve varalicom (spin) – Craigavon (Irska) od 18. -25. 05.2015.: Reprezentacija HŠRS-a zauzela je 7. mjesto. Pojedinačno je nastupio Hrvoje Kuzmić (ŠRK Šoderica) koji je osvojio 39. mjesto dok je Mirko Hanžeković (ŠRD Klen Sv.Marija) bio jedan od kapetana reprezentacije.

Svjetsko prvenstvo za seniorke – Ronquires (Belgija) 17.-25.08.2015.: Reprezentacija HŠRS-a zauzela je 13. mjesto pojedinačno je nastupila Tatjana Štajduhar (ŠRK Koprivnica)koja je osvojila 59. mjesto.

Svetsko prvenstvo u ribolovu Bassa – Bolsena (Italija) 20.-24.10.2015.: Reprezentacija HŠRS-a zauzela je 4. mjesto. Za reprezentaciju nastupili Branimir Kalinić I Matija Štefek (ŠRK Podravka) Marjan Bojčuk i Željko Novak (ŠRK Picok).

Sudionici ostalih međunarodnih natjecanja:

Svjetsko prvenstvo mladeži u lovu ribe (U 14) – Smederevo (Srbija) 02.-09.08.2015.: Trener Ivica Vrabec.

Izvor vijesti

Drava Info

Ribolov Koprivnica