21. Kup Šoderica

Vijesti

Na jezeru Šoderica 7. listopada 2017. godine održan je tradicionalni sada već 21. Kup Šoderica u ribolovu grabežljivaca iz čamca na kojem se okupilo dvadeset ekipa iz cijele Hrvatske. Organizator natjecanja ŠRK Šoderica odlično je organizirao natjecanje sa bogatim nagradama sponzora Anglerzone iz Ogulina. Odličan ribolov, odlična organizacija, kvalitetna konkurencija i vrhunsko druženje odlike su ovog natjecanja.

Većina ekipa pripremila se za danas vrlo popularan UL (ultra light) ribolov jer je na jezeru Šoderica dominantna riba grgeč kojeg ima jako puno, većinom manjih primjeraka  ali su agresivni u ovo doba godine i napadaju sve što se kreće.

Nekad glavna riba natjecanja štuka gotovo je nestala iz jezera Šoderica tako da niti na ovom kupu nije ulovljena niti jedna a lovilo se na skoro pola jezera dok su neke ekipe ciljano tražile štuku.

Natjecanje se održalo u dva dijela po tri sata a ulov se bodovao po pravilima Hrvatske lige. Bodovala se sva grabežljiva riba bez obzira na mjeru a bodovi su se izračunavali kvadriranjem dužine svake pojedine ribe. U prvom dijelu najbolja je bila  ekipa Toth – Jenduka sa ulovljenih više od  150 grgeča (33.972 boda)ali je zbog kašnjenja s kaznom od dva plasmana završila tek treća, druga je sa 5.501 bodom završila ekipa HS Spining team (Hanžeković – Šimunčić) a prvo mjesto zauzela je ekipa ŠRK Šoderica (Kuzmić – Jurjević)  sa 8.918 bodova.

Nakon ručka slijedio je drugi krug natjecanja gdje su se ponovno najbolje snašle vodeće ekipe loveći na poznatim mikro lokacijma. Većinu ostalih ekipa ometao je jak vjetar koji je puhao na jezeru Šoderica. Tako je pobjedu u drugoj rundi odnijela ekipa Androci sa 7.582 boda, druga je ekipa Toth – Jenduka sa 6.388 bodova dok je treća bila ekipa Šnajder – Pešut sa 4.340 bodova.

Nakon završetka natjecanja gdje je  u jakoj konkurenciji ulovljeno 586 riba, zbrajanjem plasmana prvog i drugog dijela natjecanja dobiveni su pobjednici kupa 21. Šoderica 2017. Sa  plasmanima 2+4 ekipa HS Spining team (Hanžeković – Šimunčić) osvojila  na 3. mjesto. Ekipa Androci sa 4+1 plasmanima osvojila je  2. mjesto. Pobjednik  natjecanja  je ekipa Toth – Jenduka sa plasmanima 3+2 te sa daleko najvećim brojem bodova, odnosno ulova (40.360 bodova) koji su se jako potrudili za pobjedu, jer trebalo je doista puno u ovoj vrlo jakoj konkurenciji i među mnogim zvučnim imenima hrvatskog ribolova.