OBAVIJEST O NOVIM MJERAMA – Odluka o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u Republici Hrvatskoj

Vijesti

U ponedjeljak, 23. ožujka, Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske donio je Odluku o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u Republici Hrvatskoj. Odluka se neće primjenjivati na osobe, službe i djelatnosti koje su bitne za promet i opskrbu područja , odnosno dnevne migracije zaposlenih u važnim službama za pružanje zdravstvene i veterinarske zaštite, dostavu lijekova i sanitetskog materijala, održavanje komunalne djelatnosti, vodoopskrbe i odvodnje, opskrbe plinom i strujom, novinari. Nadležne službe ili poslodavci izdavati će propusnice za ulazak i izlazak s područja prebivališta ili stalnog boravišta. Odluku koja vrijedi idućih 30 dana, provodit će djelatnici policije na državnim i gradskim prometnicama.

Odluka o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u Republici Hrvatskoj

Pozivamo ribiče da se informiraju o zabranama i mjerama na  temelju prijašnjih odluka o ograničenju kretanja te da se pridržavaju istih.

Odluka o mjeri strogog ograničavanja zadržavanja na ulicama i drugim javnim mjestima

Na nekim vodama odlukama lokalnih stožera zabranjen je i ribolov  dok za sada   nema zabrane ribolova na području Koprivničko-križevačke županije  dok se ribići koji dolaze u ribolov  na svom području prebivališta moraju  držati propisanih epidemioloških mjera u idućih 30 dana, paziti na razmak od 1 metar među drugim ribičima na otvorenom, ne skupljati  se u skupine veće od 5 ljudi i držati se higijene.

S obzirom da  još nije zabranjen ribolov i ribočuvari moraju vršiti obilaske ali sa odstojanja od 1 m i ne smiju uzimati dozvolu u ruke nego im ribić sam mora čitati i pokazati  podatke.