Završeno je Prvenstvo HŠRS-a za seniore

Vijesti

Prošlog vikenda, 16. i 17. rujna održana su posljednja  dva kola na odvodnom kanalu HE Dubrava u Donjoj Dubravi gdje je domačin natjecanja bila Štuka iz Torčeca i Som iz Kotoribe. Usprkos lošem vremenu i velikom vodostaju prvoligaši su odradili natjecanje.

U subotu, prvo mjesto osvojila je ekipa Save iz Županje, drugi je bio Varaždin Interland iz Varaždina, a treća Bjelka GME iz Sunje. Drugog dana u nedjelju, prva je bila Štuka iz Torčeca, drugi je bio Zagreb Topfishing Garbolino.

Ukupno nakon 12 kola natjecanja, prvo mjesto osvojila je ekipa Bjelke iz Sunje, drugi je Varaždin – Interland iz Varaždina, slijedi ih Glavatica Pfeifer TTI Sensas iz Preloga na trećem mjestu. Četvrta je Štuka iz Torčeca, peti Zagreb Topfishing Garbolino, šesti Som iz Kotoribe, sedma je Sava Županja, Klen iz Svete Marije  osmi a Rak iz Rakitja je u zadnjem kolu izbjegao ispadanje i to zahvaljujući većoj težini ulovljene ribe. Bodovno su bili jednaki sa ekipom B-šport iz Koprivnice koji sa Šaranom iz Zaprešića i ekipom Bačica ELDA iz Cernika, napuštaju Prvu ligu.

U pojedinačnoj konkurenciji među prvih 6 natjecatelja koji će činiti reprezentaciju Hrvatske na Svjetskom prvenstvu slijedeće godine. Sandi Matijašević iz Bjelke, Kristijan Kosmačin iz Varaždin Interlanda, Dejan Vondrak također iz Bjelke, Ivica Bonino Hasan Varaždin Interland, Željko Raženj iz ekipe Glavatica Pfeifer TTI Prelog a kao rezervni natjecatelj je Danijel Picer iz ekipe Štuka Torčec.