Svjetsko prvenstvo u Međimurju u tri kategorije

Vijesti

Savez sportskih ribolovnih društava Međimurske županije organizator je i domaćin trostrukog svjetskog prvenstva u ribolovu koje će idućeg tjedna, od 12. do 17. lipnja 2018., biti održano u Međimurju. Ovo će biti sportski događaj s najvećim odazivom sportskih ribolovaca u povijesti.

Četrdeset reprezentacija iz 20 zemalja svijeta sudjelovat će na: 20. Svjetskom ribolovnom prvenstvu u lovu ribe udicom na plovak za invalide, 11. Svjetskom ribolovnom prvenstvu za veterane i 1. Svjetskom prvenstvu u kategoriji Masters.

Oko 400 sportskih ribolovaca iz cijelog svijeta će se rasporediti na natjecateljskim stazama na Staroj Muri u Žabniku kraj Svetog Martina na Muri, Staroj Muri kod Podturna i Ribnjaku Selnica. Višemjesečne pripreme staza već su dobile ocjenu stručnih krugova koji su ih proglasili najljepšim ribolovnim stazama u Europi.

Nakon što je SSRD MŽ bio domaćinom svjetskog prvenstva 2014. godine u Prelogu, s natjecanjima na rijeci Dravi, turistička i sportska gostovanja ribolovaca iz Europe su se značajno povećala, ponajviše na temelju prenošenja dobrih impresija i preporuka ribiča sudionika natjecanja. Tome se nadamo i ovaj put, tim više što su natjecateljske staze na Muri dio zaštićenog Regionalnog parka Mura – Drava u kojem netaknuta priroda nudi najbolje od sebe.

Ceremonija otvaranja prvenstva će se održati u četvrtak, 14. lipnja od 19.00 sati u Murskom Središću.