ŠRD Klen iz Svete Marije ima čak šest reprezentativaca

Vijesti

klen1U ribičkom domu ŠRD Klen održano je predstavljanje rezultata natjecanja u 2016. kroz lige HŠRS-a te predstavlanje reprezentativaca kluba u sezoni  2017. godini. Sportsko ribolovni klub Klen iz Svete Marije ovu će godinu pamtiti po izuzetnim natjecateljskim rezultatima. Ostvarili su ono što ni jednom klubu u Međimurju nije uspjelo u povijesti sportskog ribolova.

Čak šest njihovih članova izborilo je plasman u reprezentaciju Hrvatske s nastupom u 2017. godini. Ponos svetomarskog kluba su seniorke u lovu ribe udicom na plovak Paula Pongrac, Ivanka Škoda i Natalija Žganec, senior Mirko Haženković u lovu predatora s obale umjetnim mamcima, kadet (U15) Mario Golubić i mladi senior Mihael Pongrac, obojica u lovu ribe udicom na plovak.

– Vrhunski rezultati naših članova obradovali su sve u klubu i na njih smo izuzetno ponosni. To je dokaz da dugi niz godina uspješno radimo. Nakon što smo ove klen2godine imali pet članova reprezentacije – Marijanu Mautak, Mihaela Pongraca, Nataliju Žganec , Ivanku Škoda i Mirka Hanžeković ta se brojka još povećala što je najbolji ostvareni rezulat u povijesti kluba – rekao je predsjednik Antun Kedmenec i pobrajao sve rezultate koje su ostvarile njihove ekipe..

Najbolji rezultat postigle su seniorke koje su postale državne prvakinje i osvojile su Kup HŠRS-a. One su od osam prvenstvenih kola osvojile 6 prvih mjesta, jedno drugo i jedno četvrto mjesto. Pojedinačno, Paula Pongrac je osvojila prvo mjesto, druga je bila Ivanka Škoda, a šesta Natalija Žganec.

Seniorska ekipa natjecala se u Prvoj ribilovnoj ligi gdje su na kraju od 12 ekipa zauzeli solidno šesto mjesto. Druga seniorska ekipa u Drugoj ligi sjever također je osvojila šesto mjesto. Odlične rezultate postigli su i mladi ribolovci. U Ligi kadeta (U15) Marko Golubić je bio četvrti, a Karlo Strbad šesti. U Ligi mladih seniora (U25) Mihael Pongrac na kraju je osvojio peto, a Dominik Peteršesto mjesto.

Na Prvenstvu HŠRS-a u disciplini Lov predatora s obale umjetnim mamcima (lov varalicom) Mirko Hanžeković je bio peti. Dobrih rezultata bilo je još, no ovi su svakako zaslužili da ih istaknemo.

– Čestitam svima na ostvarenim reultatima. Na ovaj način uz svoj klub, promičete i našu Svetu Mariju diljem Hrvatske i svijeta. Hvala vam na tome i sretno na svjetskim prvenstvima u Mađarskoj, Irskoj i Italiji! – rekla je općinska načelnica Đurđica Slamek koja je tom prigodom obećala i dodatnu financijsku podršku prilikom odlaska na svjetska natjecanja.