Otvoreno 61. Svjetsko prvenstvo u ribolovu

Vijesti

U Prelogu na Trgu slobode u četvrtak je svečano otvoreno 61. Svjetsko prvenstvo u lovu ribe udicom na plovak. Otvorenim su ga puštanjem golubova proglasili ministrica Anka Mrak-Taritaš i Claudio Matteoli, predsjednik Svjetske ribolovne asocijacije.

Ni kiša koja je padala bez prestanka nije umanjila svečanost otvorenja najvećeg sportskog događaja u našem kraju na kojem se našlo 37 svjetskih reperezentacija. U ime Organizacijskog odbora prisutnima se obratio predsjednik i prvi čovjek Međimurskog ribolovnog saveza Zoran Pfeifer.

Zahavlio je svima koji su se uključili u ovako zahtjevnu organizaciju, a ribolovcima je poručio neka pobijedi najbolji, najspretniji i najsretniji. Predsjednik Hrvatskog športskog ribolovnog saveza Vladimir Sever naglasio je kako isti osnovan 1935. godine, okuplja 18 regionalnih saveza s 420 društava. Zahvalio je predsjendiku Republike Hrvatske Ivi Josipoviću što je prihvatio pokroviteljstvo prvenstva.

U ime grada domaćina – Preloga obratio se gradonačelnik Ljubomir Kolarek, a u ime Međimurske županije župan Matija Posavec koji su naglasili ponos što se upravo u međimurskom kraju održava ova svjetska smotra. Otvarajući prvenstvo ministrica Anka Mrak – Taritaš kazala je kako je riječ o zahtjevnom i napornom sportu. Natjecateljima je poželjela dobro sportsko nadmetanje i da iz Međimurja ponesu lijepa sjećanja.

Claudio Matteoli pohvallio je odličnu organizaciju te je siguran da će samo natjecanje 13. i 14. rujna na derivacionom kanalu HE Dubrava na relaciji između Svete Marije i Donje Dubrave proći u najboljem mogućem redu. Hrvatsku himnu otpjevao je međimurski slavuj Mirko Švenda Žiga, a samo vođenje profesionalno je odradio Željko Sokač.

Između 37 reprezentacija je i naša koja nastupa u sastavu su Alan Perko, Nikola Filipašić, Dejan Vondrak, Dražen Štajduhar, Martin Vrčković i Davor Florijanić. Trener je Drago Filipašić, a kapetan naše vrste je Miljenko Perko. Na zadnjem Svjetskom prvenstvu bili su među posljednjima, a sada taj plasman žele popraviti te maksimalno iskoristiti domaći teren i plasirati se među deset najboljih, optimistični su.

Sudionici 61. Svjetskog prvenstva su: Austrija, Belgija, Bjelorusija, Bosna i Hercegovina, Bugarska, Channel Islands, Crna Gora, Češka, Engleska, Finska, Francuska, Hrvatska, Irska, Italija, Južnoafrička Republika, Latvija, Litva, Luksemburg, Mađarska, Makedonija, Nizozemska, Norvaška, Njemačka, Poljska, Portugal, Rumunjska, Rusija, San Marino, Slovačka, Slovenija, Srbija, Škotska, Španjolska, Švedska, Švicarska, Ukrajina i Wales.

Prošle godine Svjetsko prvenstvo održano je u Poljskoj, a naslov svjetskog prvaka u Međimurju brani Engleska. Nakon svečanog otvorenja, u petak je na rasporedu obavezan trening, dok su natjecateljski dani subota i nedjelja kada će biti završnica i proglašenje najboljih.

Izvor: http://www.emedjimurje.hr/

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)