Hrvatska Spin reprezentacija osma na SP u Bugarskoj

Vijesti
20. Svjetsko prvenstvo u ribolovu grabežljivaca  s obale  održano je u Bugarskoj  na rijeci Vacha kod Mihalkova od 12. do 14. svibnja 2023.
Prvenstvo je osvojila reprezentacija Bugarske s 125 negativnih bodova, reprezentacija  Češke osvojila je drugo mjesto s 171,5 negativnih bodova  a treće Italija s 189,5 negativnih bodova. Pojedinačni svjetski prvak postao je  prvi Todor Kostadinov (Bugarska), drugi Lusi Dremalov (Bugarska) i treći Davide Nedrotti (Italija).
Hrvatska reprezentacija osvojila je 8. mjesto od 17. reprezentacija. Najbolji je bio Mario Matijašić na 19. pojedinačnom mjestu. Prvi dan natjecanja Mario Matijašić je bio 4. u sektoru A, Jasmin Šubašić 8. u sektoru B, Hrvoje Kuzmić 12 u sektoru C i Boris Šiljeg 11. u sektoru D.
Drugi dan natjecanja umjesto Kuzmića lovio je Roštaš te su postignuti slijedeći rezultati.  Jasmin Šubašić u A sektoru bio je 11, Karlo Roštaš u B sektoru bio je 12, Šiljeg Boris u C sektoru bio je 9 dok je u D sektoru Mario Matijašić bio 7. Osim natjecatelja rezultatu istih na treniningu i kao lineri u sektorima doprinjeli su i Željko Kuk, Mirko Hanžeković, Nikola Špoljar te po jedan dan natjecanja Karlo Roštaš i Hrvoje Kuzmić.
Fotografije i kompletni rezultati!