19. Spin kup Šoderica

Vijesti

18.10.2014. na jezeru Šoderica održan je 19. po redu spin kup na kojem je nastupilo 14 ekipa iz svih krajeva Hrvatske.  Organizator natjecanja ŠRK Šoderica.  Natjecanje je održano u suradnji ŠRK ”Šoderica” i ”Anglers Zone” kao predstavnika Pontoon21 pribora.  Natjecanje je održano u parovima iz čamaca a bodovala se sva grabežljiva riba (štuka, bass, grgeč). Natjecanje je održano u 2 poluvremena po 3 sata ribolova.  Svako poluvrijeme se zasobno vagalo i mjerilo te bodovalo što znači da su natjecatelji u oba poluvremena morali dobro loviti da bi bili u vrhu.

Ulovi su se bodovali po sistemu 1cm=1bod i 1gr=1bod. Za razliku od dosadašnjih kupova na kojima su suci u čamcu dolazili do natjecatelja te vagali i mjerili ulove, ovaj put vaganje i mjerenje ulova održalo se javno poslije poluvremena odnosno na kraju natjecanja. Ovakav sistem vaganja i mjerenja ulova pokazao se kao odličan. Znači svi prisustvuju mjerenjima, isključene su sve moguće nepravilnosti i na kraju natjecatelji imaju priliku bez ”panike” poslikati se sa svojim ulovima.

Kup je održan po lijepim vremenom bez vjetra što je dodatno davalo čar koprivničkoj Šoderici i ljepotama koje nudi.

U 2 poluvremena ukupno je ulovljeno 10 štuka, 10 grgeča i 6 basseva.   Treće mjesto uz poklon bon u iznosu od 600,00 kn osvojila je ekipa Ketiš – Cesi sa ulovima štuke u oba poluvremena.Drugo mjesto uz poklon bon u iznosu od 800,00 kn osvojila je domaća ekipa sa predivnim štukama. Prvo mjesto  uz poklon bon od 1000,00 kn osvojio je već legendarni dvojac Hanžeković – Šimunčić odnosno H&S Team (Pontoon21) sa ulovima grgeča i bassa.

Za one koji neznaju ovaj dvojac na mnogim već natjecanjima pobjeđuje i to uzastopno. Ekipa je potpomognuta Pontoon21 priborom te ostalim sponzorima.

Sponzor najvećeg ulova bio je Bumble Lure te je je g.Kalinić  tpoklonio vrijedan komplet svojih varalica za ulov najveće ribe.