Varaždinci uvjerljivo osvojili ligu u ribolovu grabežljivaca iz čamca

Vijesti

Posljednja dva kola Hrvatske Rapala lige u ribolovu grabežljivaca iz čamca održana su na jezeru Krušćica u Lici. Jezero se nalazi kod Perušića, površine 3,9 km/2 i dubib+na do 60 m. Takvo je stanje kod normalnog vodostaja a sada nakon dugog sušnog perioda vodostaj je bio manji za više od dvadeset metara a time je i površina jezera bila dosta smanjena. Osim niskog vodostaja  sve ekipe je u petak dočekala kiša koja je natopila zemlju i time stvorila nemoguće uvjete za prilaz vozilima jezeru te su ekipe morale opremu i čamce nositi do vode.

Četvrto kolo održano je u subotu uz laganu kišu i  buru u jačanju. Najbolje su u takvim uvjetima prošle ekipe koje su ostale u plićem dijelu jezera kod samog starta gdje se dobro lovio grgeč i gdje koja štuka. Ostali su se upisali ali je to bilo nedovoljno za popravak ukupnog plasmana.

Prvo mjesto osvojila je ekipa Match Fishing iz čakovca sa osvojenih 13 195 bodova, drugo mjesto osvojila je ekipa Udica iz Donjeg Miholjca a treće ŠRD Šaran iz Križa. Glavni konkurenti za osvajanje naslova ŠRK Carp Podravina  zauzeli su 4. mjesto s 8484 boda, ŠRD Varaždin 1 zauzeli su 5. mjesto s 8123 boda dok je ekipa ŠRD Ogulin završila na 7. mjesto a Jug 2 iz Osijeka na 8. mjestu.

5. kolo održano je u nedelju, krenulo se jedan sat ranije i ponovno su ekipe koje su ostale u uvali na startu ostvarile najviše ulova.  Prvo mjesto osvojili su glavni favoriti za naslov ŠRD Varaždin 1 s 17 650 bodova, drugo mjesto osvojio je Match fishing iz Čakovca a treće Udica iz Donjeg Miholjca.  Jug 2 je bio četvrti, Ogulin  peti a Carp podravina 8. Šaran Križ9. mjesto. Ostale ekipe  nisu ostvarile rezultate koje bi im omogučio bolji ukupni plasman.

Ukupno nakon 5. kola natjecanja  prvaci Hrvatske postali su natjecatelji ŠRK Varaždin 1 (Šestak, Županić) s osvojenih 16 negativnih bodova. drugo mjesto osvojila je ekipa Jug 2 iz Osijeka  ostvarena 24 negativna boda a treće mjesto osvojila je koprivnička ekipa Carp Podravina  s 25 negativnih bodova. Isti broj negativnih bodova osvojile su i ekipe Šaran Križ i Ogulin  ali su imali manje  ostvarenih bodova s ulovima krou svih 5. kola natjecanja.

Kompletni rezultati i fotografije: Foto: Ribolov HR, HS Spinning team i Spin Secta Vž