U Koprivnici najavljena završnica Kupa Hrvatskog športsko ribolovnog saveza

Vijesti

Od 12. do 14. srpnja na jezerima Šoderica i Jegeniš održava se završnica Kupa Hrvatskog športsko ribolovnog saveza u lovu ribe udicom na plovak u najbrojnijim seniorskim i juniorskim kategorijama koja će na podravskim vodama okupiti oko četiri stotine najboljih hrvatskih ribolovaca koji su se plasirali na natjecanja iz prvenstva Zona.  Seniorke će se natjecati na Šoderici gdje je uređeno oko 200 m novog dijela staze a seniori na Jegenišu.

Klubovi iz naše županije koji će sudjelovati na ovo natjecanju su Štuka Torčec, Karas Kuzminec, Drava Novo Virje, u ženskoj konkurenciji tu je ekipa Koprivnice i đurđevačkog Picoka, kao i juniorke koprivničke Podravke i juniori Štuke iz Torčeca.

Domaćin natjecanja bit će Športsko ribolovni savez Koprivničko-križevačke županije čiji je predsjednik Ivan Petak najavio da nas čeka pravi ribolovni spektakl:

– Radi se zaista o jednom velikom sportskom događaju, manifestaciji koja je najveća otkako naš ribolovni savez postoji. Okupiti oko 400 najkvalitetnijih ribiča koji su prošli dva kruga kvalifikacija znači da nam dolazi zaista krema sportskog ribolova.

Predsjednik županijskog ŠRS-a posebno je istaknuo podatak da Podravina i Prigorje imaju oko tri tisuće ribolovaca, što je više nego što ih ima Grad Zagreb. Uz njih doći će i brojna pratnja i posjetitelji, što je sjajna prilika za promociju podravsko-prigorskog turizma, napomenuo je dožupan Ratimir Ljubić:

– Ta završnica državnog kupa je i od velikog turističkog značaja za Koprivničko-križevačku županiju jer će privući velik broj natjecatelja, ali i posjetitelja pa ćemo moći promovirati našu Šodericu i našu turističku ponudu, no isto tako i sve ljepote naše županije.

A od brojnih gostiju koji će tog vikenda doći u Podravinu, mnogo će njih biti smješteno upravo na Šoderici, posebno je istaknula zamjenica direktora Turističke zajednice Koprivničko-križevačke županije Kristina Sočev te najavila i novosti što se tiče smještaja na Podravskom moru:

– Drago nam je da možemo reći da će Šoderica baš taj vikend biti puna; nije floskula, traži se stvarno mjesto više. Osim privatnih smještajnih kapaciteta – sutra se otvara još jedan s četiri sobe i osam ležajeva – ovih dana čekamo izlazak povjerenstva Ministarstva turizma i kroz desetak dana do dva tjedna imat ćemo i službeno otvoren i registriran kamp.

Otvorenje natjecanje je u petak   petak, 12. srpnja u 18 sati na jezeru Šoderica.

Pokrovitelji  natjecanja su Koprivničko-križevačka županija, općine Drnje i Legrad te županijska Turistička zajednica.

Izvor.: Drava info