Novi uspjeh hrvatskih spineraša na međunarodnom kupu

Vijesti

Na drugom Kupu jadransko-podunavskih zemalja u spin ribolovu koje je održano od 29.6. do 02.07. 2023 godine. (ribolov pastrva umjetnim mamcem s obale)u Istočnom Sarajevu nastupilo je 18 ekipa iz osam zemalja.  i to 3 ekipe iz Bugarske, 3 ekipe iz Češke, 2 ekipe iz Srbije, 2 ekipe iz Hrvatske, 2 ekipe iz S. Makedonije, 1 ekipa iz Slovenije, 1 ekipa iz Slovačke i 4 ekipe iz Bosne i Hercegovine. Natjecanje je  održano na rijeci Željeznici u Kijevu, Istočno Sarajevo. Iz Hrvatske u Bosnu i Hercegovinu na ovo jako međunarodno natjecanje otputovale su dvije ekipe, Hrvatska 1 i Hrvatska 2.

Prva ekipa Hrvatskog športsko ribolovnog saveza u sastavu Boris Šiljeg, Jasmin Subašić i Karlo Rostaš osvojila je izvrsno treće mjesto sa 40 bodova. Bolje od njih bile su samo ekipe iz Bugarske, Fish 24 i Češke Fishing Zone. Spomenimo da su za bugarsku ekipu lovili ribolovci koji su kao članovi reprezentacije ove godine osvojili naslov svjetskih prvaka u spin ribolovu pastrve umjetnim mamcem s obale kao i pojedinačni prvak s ovogodišnjeg SP Todor Kostadinov. Češka ekipa je na ovogodišnjem SP u Bugarskoj osvojila 2. mjesto tako da su i oni s jakim sastavom došli na ovaj kup i osvojili drugo mjesto. U takvoj konkurenciji rezultat hrvatske ekipe je izvrstan.

Druga ekipa iz Hrvatske HŠRS 2 u sastavu Željko Kuk, Mirko Hanžeković i Leo Lukač osvojila je četrnaesto mjesto. Takav rezultat je i očekivan jer je druga ekipa i natjecatelji  pomagala članovima prve ekipe da postigne što bolji rezultat.

Pojedinačno naslov pojedinačnog prvaka Kupa jadransko-podunavskih zemalja osvojio je Kristian Blizasi, Bugarska 2 sa 3 boda (1-2) i 58 ulovljenih pastrva. Drugi je bio Lusi Dremlov, Bugarska 3 sa 5 (2-3) bodova, dok je treće mjesto osvojio Almedin Omerhodžić, Breza, Bosna i Hercegovina sa 5 bodova (2-3).

Prvi dan natjecanja lovio s epo izrazito lošem vremenu u 2. 3. rundi, jaka kiša i grmljavina. U jednom sektoru je natjecanje bilo prekinuto na pola sata. Drugi dan lovilo se po povišenom i mutnom vodostaju. Ukupno je ulovljeno 1098 riba kroz dva dana natjecanja. Domaćin natjecanja SRD Željeznica uložio je puno truda u dobru organizaciju natjecanja.