Hrvatska sedma na SP u Irskoj

Vijesti

HM1_2425Na jezeru u Craigavonu (Sjeverna Irska) održano je 22. i 23. svibnja 13. svjetsko prvenstvo u spin ribolovu umjetnim mamcima grabežljivaca s obale. Ovogodišnja staza prvenstva bila je toliko zahtjevna da je u pojedinim sektorima uspjeh bio uopće upisati se. Tako su prvog dana natjecanja, u jednom sektoru tek trojica ribolovaca uspjela uloviti po pastrvu. U konkurenciji deset zemalja, u takvim „ne ribolovnim“ uvjetima hrvatska reprezentacija uspjela je ostvariti sasvim solidan rezultat. U konačnici osvojila je sedmo mjesto na svijetu. Boje Hrvatske ove godine na SP u Irskoj branili su: Jasmin Subašić (ŠRD Samobor), Mijo Boras, Karlo Rostaš (ŠRD Pešćenica Zagreb),Anto Mrkonja (ŠRD Krka Knin), Hrvoje Kuzmić (ŠRK Šoderica Koprivnica), Mario Matijašić (ŠRD Ogulin) i Mirko Hanžeković (ŠRD Klen Sveta Marija).
Naslov svjetskih prvaka osvojili su Rusi, drugi Slovaci i treći Talijani. Pojedinačnoje bio najbolji  Slovak Peter Hornak s 3,5 boda i 43 ulovljene ribe. Najbolje plasirani hrvatski natjecatelj bio je Mario Matijašić s osvojenim 18. mjestom na svijetu i 11 bodova (7,5 + 3,5) i jednom ulovljenom pastrvom.
Sljedeće godine SP je u Slovačkoj, ponovo na tekućici, pa će to biti prilika da se hrvatska reprezentacija ponovo boriti za neku od medalja.