Na Riječini održana prva dva kola Spin lige

Vijesti

Nakon propuštene sezone 2020. godine zbog poznate situacije s korona virusom i otkazivanjem svih natjecanja prošle godine počela je ovogodišnja sezona Spin lige u ribolovu grabežljivaca s obale. Uvjeti na rijeci Rječini nisu bili idealni jer je vodostaj prije natjecanja naglo porastao za dvadesetak centimetara. neki dijelovi predviđene staze bili su potopljeni te se trebalo na mjestima dobro potruditi za doći do pozicije za ribolov kroz trnje i šikaru jer domaćin jednostavno nije stigao urediti stazu za natjecanje.

U prvom kolu najbolji je bio Šiljeg iz ŠRD Krka Knin s 23 ribe i 15,5 bodova, drugi je bio Matijašić iz ŠRD Dobra Ogulin s 14 riba i 22 boda dok je treći bio Šubašić iz ŠRD Pastrva Sirač s 13 riba i 22 boda.

Nakon kratke pauze i ručka koji su pripremili članovi ŠRD Rječina poslije prvog kola pristupilo se održavanju i drugog kola jer na vrijeme se nije moglo utjecati te je zbog najavljene promjene vremena i ponovnog mogućeg porasta vodostaja što se tijekom noći i dogodilo u popodnevnim satima održano je i drugo kolo lige što je za većinu natjecatelja bio dodatan izazov.

U takvim uvjetima u drugom kolu najbolji je bio Matijašić iz ŠRD Dobra Ogulin s 36 ulovljenih riba i ostvarenih samo 9,5 bodova, drugi je bio Šiljeg iz ŠRD Krka Knin s 32 ribe i 15 bodova dok je treći bio Kuk iz UŠRIDRRH Zagreb s 24 ribe i 18,5 bodova.

Nakon prva dva kola u vodstvu su Matijašić s 3 boda , Šiljeg s 3 boda ali više ulovljenih riba i Kuk sa 7 bodova. Liga s nastavlja polovicom svibnja na rijeci Dobri u Ogulinu.

Na natjecanju je sudjelovalo 13 prijavljenih natjecatelja sezonu 2021. godine dok je glavni sudac natjecanja bio Dražen Stipetić.

Foto i rezultati u prilogu!