Na Rječini održana prva dva kola Hrvatske Spin lige u sezoni 2019.

Vijesti

Prošli vikend na rijeci Rječini u mjestu Jelenje pokraj Rijeke, održana su prva dva kola Hrvatske Spin lige u sezoni 2019. Natjecanje je održano u organizaciji Sportskog ribolovnog kluba ”Rječina” koji je odlično organizirao prva dva kola lige uz pomoć predstavnika Hrvatske Spin Lige. Vodostaj Rječine bio je gotovo idealan ali zbog hladne i jako bistre vode riba nije bila previše aktivna iako je bilo dodatno poribljeno s pastrvama.

Riba se zadržavala na mirnijim mjestima uz obalu i u dubljoj vodi te se na svega desetak od 34 označena natjecateljska mjesta lovilo te je o ulovima najviše odlučivao izvučeni startni broj. Tko je od 17 natjecatelja imao mali startni broj mogao se nadati ulovu a ostali su morali pronaći gdje koju ribu da bi ostvarili ulov. U takvim uvjetima rijeci Rječini ribolov je bio težak i zahtjevan dok je natjecanje održano u idealnim vremenskim uvjetima za natjecatelje.
Prvi dana natjecanja ulovljeno je 72 komada pastrve. Najbolji rezultat ostvario je Mijo Boras koji je sa 12 negativnih bodova i 12 ulovljenih riba bio prvi. Drugi je bio Ivan Pešut s 14 negativnih bodova. Treće mjesto osvojio je Željko Kuk s 18 negativnih bodova.
Drugi dan natjecanja ulovljeno je puno više riba, ukupno 132 komada . I drugog dana natjecanja Mijo Boras ponovno je bio prvi s 19 bodova Željko Kuk je završio drugi s 20 bodova dok je treće mjesto osvojio Mario Matijašić s 22 negativna boda.
U ukupnom poretku prvi je Mijo Boras iz ŠRD Peščenica Zagreb s 2 negativna, drugi je Željko Kuk UŠRIDRRH Zagreb s 5 negativnih a treći je Ivan Pešut iz Mrežnice Duga resa sa 7 negativnih bodova.
Predstavnici koprivničke ŠRK Šoderice nakon prva dva kola ostvarili su sljedeće rezultate: Hrvoje Kuzmić u prvom kolu 8. mjesto, u drugom kolu 7. mjesto te ukupno 8. mjesto. Mirko Hanžeković u prvom kolu 6. mjesto, u drugom kolu 13. mjesto, a nakon dva kola 11. mjesto, dok je Hunjadi Mihael iz ŠRD Štuke Donja Dubrava u prvom kolu bio 4., u drugom 6. te je ukupno završio na 4. mjestu.
Natjecanje je proveo glavni sudac HŠRS-a Dražen Stipetić sa sucima iz ŠRD Rječine, Karlovca i Lokvi. Suđenje na Spin ligi je specifično jer svaki natjecatelj ima svog suca koji ga prati i nadzire tijekom cijelog natjecanja kroz četiri kruga natjecanja u trajanju od 45 minuta.
Sljedeća dva kola lige na rasporedu su 13. i 14. travnja ponovno u Gorskom kotaru, ali ovaj puta na rijeci Čabranki.

FOTO: