Nakon 8. kola završila je Hrvatska Spin liga – sezona 2016.

Vijesti
hr_reprezentacija1
Na rijeci Dobri kod Ogulinskog Hreljina održana su posljednja dva kola  Hrvatske Spin lige (ribolov pastrva s obale umjetnim mamcima).  7. i 8. kolo  održano je po dosta teškim uvjetima za takvo natjecanje. Zbog povremene  jake kiše  tijekom noći vodostaj je u subotu bio u naglom porastu tako da je do kraja natjecanja 7. kola lige   narastao 20-tak cm uz lagano zamućenje vode dok nas je u nedjelju u posljednjem 8. kolu lige dočekao povišen vodostaj i mutna voda rijeke Dobre. Uz takav vodostaj rijeke dobre trebalo je imati i sreće kod izvlačenja startnih brojeva koji značajno utječu na ukupan rezultat.  Rijeka Dobra dodatno je poribljena  kalifornijskom pastrvom  prilikom održavanja lige  sa oko 60 kg pastrve! Spin liga je jedina liga koja ulaže u natjecateljske vode te nakon lige vode ostaju poribljene lijepim primjercima pastrva.
U takvim uvjetima u 7. kolu najbolji je bio Hanžeković Mirko iz ŠRD Klen Sv. Marija ispred Roštaš Karla na drugom mjestu  iz ŠRD Piškor Zagreb dok je treči bio Krolo Antonijo iz ŠRD Cetine Sinj.
8. kolo lige bilo je jako zanimljivo jer je desetak prvo plasiranih  natjecatelja imalo priliku osvojiti mjesto koje vodi u reprezentaciju Hrvatske. U takvim uvjetima najbolji je bio Roštaš Karlo  iz ŠRD Piškor Zagreb, drugi Hrvoje Kuzmić – ŠRK Šoderice Koprivnica i treći Ante Mrkonja – ŠRD Krka Knin.
tri_najboljaNakon 8 kola natjecanja na rijeci Žrnovnici, rijeci Čabranki  i na rijeci Dobri u  prvak Hrvatske postao je Boris Šiljeg iz ŠRD Krke Kninj a plasman za reprezentaciju Hrvatske izborili su slijedeći natjecatelji:
1. Šiljeg Boris – ŠRD Krka Knin 32 boda / 127 riba
2. Matijašić Mario – ŠRD Dobra Ogulin 39 bodova / 128 riba
3. Hrvoje Kuzmić – ŠRK Šoderice Koprivnica 44 boda / 102 ribe
4. Mijo Boras – ŠRD Peščenica Zagreb – 48  bodova / 110 riba
5. Mirko Hanžeković – ŠRD Klen Sveta Marija 48 bodova / 101 riba
Osim navedenih koji su ostvarili pravo nastupa za reprezentaciju u istu ulazi šesto plasirani Jasmin Šubašić iz ŠRD Samobor i kao trener Željko Kuk iz ŠRD UŠRIDRRH.  Iako su Roštaš Karlo IZ ŠRD Piškor Zagreb   i Mrkonja Ante iz ŠRD Krke Knin  bili odlični u 8. kolu to im nije bilo dovoljno da nadoknade razliku iz prethodnih kola te će zajedno sa ostalima koji se nisu plasirali u reprezentaciju šansu potražiti u prvih nekoliko kola lige u sezoni 2017. iz kojih dva najbolja ulaze u reprezentaciju Hrvatske za Svjetsko prvenstvo koje se održava u Italiji 2016. godine.