Leon Međimurec i Lana Picer na prijemu kod župana Korena

Vijesti

U prostorijama Županijske uprave župan Darko Koren danas je održao prijem za sudionike 25. Svjetskog prvenstva u sportskom ribolovu Leona Međimurca i Lanu Picer. Prijemu su prisustvovali i zamjenik župana Ratimir Ljubić, predsjednik Županijske zajednice sportova Stanislav Lovković, predsjednik županijskog Športsko-ribolovnog saveza Ivan Petak te pročelnice Melita Ivančić i Ana Mušlek.

Na 25. Svjetskom prvenstvu u sportskom ribolovu, disciplini lov ribe udicom na plovak, koje je održano u Mađarskoj, reprezentacija Hrvatske U-25 osvojila je prvo mjesto, nadvladavši Italiju i Španjolsku. Za našu je reprezentaciju nastupio i Leon Međimurec, inače član ŠRK-a Karas Kuzminec, a osim ekipnog zlata, u pojedinačnoj je konkurenciji osvojio sedmo mjesto. Također, hrvatska reprezentacija uzrasta U-15, čija je članica Lana Picer iz ŠRK-a Štuka Torčec, osvojila je četvrto mjesto.

Župan je čestitao uspješnim ribičima i pohvalio njihove uspjehe te dodao: „Sport, a posebno ribolov, područje su u kojemu naša županija postiže odlične rezultate. Razlog tome leži u osobnim talentima i trudu, ali i samoj organizaciji. Ostvarili ste iznimne uspjehe na Svjetskom prvenstvu te smo ponosni što na taj način doprinosite promociji naše županije, a vaš će sport i nadalje imati našu punu podršku. Hvala i predsjedniku Petaku na dobroj komunikaciji i suradnji te vam želim mnogo uspjeha na daljnjim natjecanjima i da se vratite s još mnogo medalja.

Predsjednik županijske Zajednice sportova Stanislav Lovković pridružio se čestitkama: „Čestitam Lani i Leonu u ime svih sportašica i sportaša naše županije na iznimnim rezultatima. Leona od ranije znamo po uspjesima i drago nam je što je u tome ustrajan, a Lanu tek čeka karijera u ribolovu. Želim vam puno uspjeha i hvala vam što dostojno predstavljate našu županiju i županijski sport.“

Zahvalivši županu na pozivu na prijem, predsjednik Petak je istaknuo: „Hvala vam na pomoći i podršci u ime sportaša jer znamo da cijenite i pratite sport. Ponosni smo na rezultate naših mladih, koji su zajedno s klubovima u samom vrhu hrvatskog ribolovnog sporta. Pritom moram istaknuti kako najveća zasluga, uz osobni talent i rad, ide prvenstveno roditeljima pa onda klubovima i Savezu. Uz lov ribe udicom na plovak, koji je kraljica disciplina, imamo i mnogo drugih, a mladi su nam poseban ponos u svemu tome i želim im da su i dalje ovako uspješni.

Leon i Lana zahvalili su Županiji i Zajednici na podršci ribolovu te županu na prijemu, uručivši mu zahvalnicu. Zatim su govorili o svojim iskustvima na natjecanju i ljubavi prema ovom sportu.

Predsjednik Petak za kraj je istaknuo kako je županijski Športsko-ribolovni savez prošle godine brojio 3017 članova te je sa županom razgovarao o aktualnostima i izazovima u ribolovu.

Izvor: www.kckzz.hr